Mercedes-Benz A-Klasse: Algemene informatie - Active Brake Assist System - Rijveiligheidssystemen - Veiligheid - Mercedes-Benz A-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz A-Klasse: Algemene informatie

Informatie 

Het onderwerp "Belangrijke veiligheidsaanwijzingen" in acht nemen.

Het Active Brake Assist System bestaat uit de afstandswaarschuwingsfunctie met autonome remfunctie en een aan de situatie aangepaste remondersteuning.

Het Active Brake Assist System kan het gevaar van een kop-staartbotsing verminderen of de gevolgen van een ongeval reduceren.

Als het Active Brake Assist System het gevaar van een aanrijding heeft herkend, wordt u optisch en akoestisch gewaarschuwd. Als niet wordt gereageerd op de optische of de akoestische waarschuwing, kan in kritische situaties autonoom worden afgeremd. Als u in een kritische situatie zelf remt, wordt u ondersteund door de aan de situatie aangepaste remondersteuning van het Active Brake Assist System.

Belangrijke veiligheidsaanwijzingen

De herkenning van gevaarlijke situaties kan vooral beperkt zijn bij: Na een beschadiging van de voorzijde van de auto de instelling en werking van de radarsensor bij een gekwalificeerde werkplaats laten controleren. Dit geldt ook voor aanrijdingen met geringe snelheid, die geen zichtbare schade aan de voorzijde van de auto veroorzaken.  

In- en uitschakelen

Het Active Brake Assist System wordt, iedere keer dat het contact uit en weer in wordt geschakeld, ingeschakeld.

U kunt het Active Brake Assist System met de boordcomputer in- of uitschakelen . Met het uitschakelen worden de afstandswaarschuwingsfunctie en de autonome remfunctie gedeactiveerd.

Auto's met multifunctioneel zwart-wit display: Als het Active Brake Assist System is ingeschakeld, geeft het multifunctioneel display in het statusoverzicht het symbool weer.

Auto's met multifunctioneel kleurendisplay: Als het Active Brake Assist System met kruisingsfunctie uitgeschakeld is, geeft het multifunctioneel display in de assistentieweergave het symbool weer.

Zie ook:

Mercedes-Benz A-Klasse. Parkeren
WAARSCHUWING Als u de auto verlaat terwijl deze alleen door de parkeerpilot wordt afgeremd, kan deze wegrollen als: een storing in het systeem of in de spanni ...

Hyundai i10. Zekeringen
Het elektrische systeem van een voertuig is door zekeringen beschermd tegen elektrische overbelasting. Het voertuig heeft 2 (of 3) zekeringshouders, een geplaatst in het de zijkant van het da ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Openen en sluiten
  Openen Openen Sluiten De sleutel in het contactslot in de stand ...

Modellen: