KIA Picanto: Bescherming tegen roest - Onderhoud exterieur - Onderhoud exterieur - Onderhoud - KIA Picanto - InstructieboekjeKIA Picanto: Bescherming tegen roest

Uw auto tegen roest beschermen Wij produceren auto's van de hoogste kwaliteit met behulp van de meest geavanceerde technologie in ontwerp en constructie om roestvorming tegen te gaan. Dat is echter niet genoeg. Om ervoor te zorgen dat uw auto langdurig tegen roest beschermd is, is uw medewerking noodzakelijk.

Meest voorkomende oorzaken van roest De meest voorkomende oorzaken van roest aan de auto zijn:

Roestgevoelige gebieden Als u in een gebied woont waar uw auto regelmatig wordt blootgesteld aan factoren die roestvorming bevorderen, is bescherming tegen roest uitermate belangrijk.

Een aantal veel voorkomende oorzaken van versnelde corrosie zijn strooizout, stofwerende chemicaliën, zeelucht en luchtverontreiniging.

Vocht werkt roest in de hand Vocht creëert omstandigheden waaronder roestvorming gemakkelijk optreedt.

Roestvorming wordt bijvoorbeeld bevorderd door een hoge luchtvochtigheid, met name als de temperatuur net boven het vriespunt ligt. Onder zulke omstandigheden blijven agressieve stoffen in contact met het voertuig omdat het vocht langzaam verdampt.

Modder is zeer corrosief omdat het langzaam droogt en vocht in contact houdt met het voertuig. Hoewel de modder droog lijkt te zijn, zit er nog steeds vocht in dat roestvorming bevordert.

Hoge temperaturen versnellen ook het roesten van delen die niet goed geventileerd waardoor het vocht niet wordt afgevoerd.

Daarom is het zeer belangrijk uw voertuig schoon en vrij te houden van modder en andere vuilophopingen. Dit geldt niet alleen voor zichtbare oppervlakken maar met name ook voor de onderkant van het voertuig.

Voorkomen van roest U kunt een bijdrage leveren aan het voorkomen van roest door in eerste instantie te letten op het volgende:

Houd uw voertuig schoon.

De beste manier om roest tegen te gaan is uw voertuig schoon te houden en vrij van agressieve stoffen. Aandacht voor de onderkant van het voertuig is zeer belangrijk.

Houd uw garage vochtvrij

Parkeer uw auto niet in een vochtige, slecht geventileerde garage. Dit is de perfecte omgeving voor roestvorming.

Dit geldt met name als u uw auto in de garage wast of in de garage parkeert als deze nog nat is of bedekt met sneeuw, ijs of modder. Zelfs een verwarmde garage kan roest bevorderen als hij niet goed geventileerd wordt waardoor het vocht niet goed wordt afgevoerd.

Houd lak en lijsten in goede staat Krasjes en kleine beschadigingen moeten zo snel mogelijk worden bijgewerkt met een lakstift om de kans op roestvorming te verkleinen. Als het onderliggende metaal zichtbaar is, laat er dan een professioneel schadeherstelbedrijf naar kijken.

Uitwerpselen van vogels: uitwerpselen van vogels bevorderen roestvorming in hoge mate en beschadigen gelakte oppervlakken in een paar uur. Verwijder uitwerpselen van vogels daarom altijd zo snel mogelijk.

Verwaarloos het interieur niet Vocht kan zich onder vloermatten en vloerbedekking ophopen en daar roest veroorzaken. Controleer dus regelmatig of de vloer onder de matten droog is.

Wees vooral voorzichtig met het vervoer van kunstmest, reinigingsmiddelen of chemicaliën.

Vervoer dergelijke stoffen in een geschikte verpakking en reinig de auto bij morsen of lekken direct en laat hem goed drogen.

Zie ook:

KIA Picanto. Aanjagerknop
De aanjagersnelheid kan worden ingesteld door de aanjagerknop te bedienen. Hoe hoger de aanjagersnelheid is, des te meer lucht wordt aangevoerd. Druk op toets OFF om de aanjager uit te sc ...

KIA Picanto. Zelfdiagnose
Als u geen waarschuwingsgeluid hoort of als de zoemer met tussenpozen klinkt wanneer u de achteruitversnelling (R) inschakelt, zit er mogelijk een storing in de parkeerhulp achter. Laat het syste ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Opbergvak voor de armsteun
Auto's met DIRECT SELECT-keuzehendel Openen: De markering van afdekking aantippen. Informatie  De anti-slipmat en het b ...

Modellen: