Mercedes-Benz A-Klasse: Auto omhoogbrengen - Monteren van een wiel - Verwisselen van een wiel - Wielen en banden - Mercedes-Benz A-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz A-Klasse: Auto omhoogbrengen

WAARSCHUWING Als de krik niet correct bij de betreffende kriksteunpunten wordt geplaatst, kan de krik kantelen als de auto omhoog is gebracht. Er bestaat gevaar voor letsel!

De krik uitsluitend plaatsen bij de betreffende kriksteunpunten van de auto. De voet van de krik moet zich loodrecht onder het kriksteunpunt van de auto bevinden.

 

Het volgende moet bij het opkrikken van de auto in acht worden genomen:

Auto's met stalen velgen: Het wieldeksel dekt de wielbouten af. Voordat de wielbouten los kunnen worden geschroefd, moet het wieldeksel worden verwijderd.

Auto omhoogbrengen

Met beide handen voorzichtig in twee wieldekselopeningen grijpen en het wieldeksel lostrekken.

Auto's met naafdop: De naafdop dekt de wielbouten af. Voordat de wielbouten los kunnen worden geschroefd, moet de naafdop worden verwijderd.

Auto omhoogbrengen

Verwijderen: De middenkap van de naafdop linksom draaien en verwijderen.

Aanbrengen: Voor de montage erop letten, dat de naafdop zich in de geopende stand bevindt. Daartoe de middenkap linksom draaien.

De naafdop aanbrengen en de middenkap rechtsom draaien, tot de naafdop voelbaar en hoorbaar vergrendelt.

De naafdop moet vast gemonteerd zijn; dit controleren.

Auto omhoogbrengen

Van het te verwisselen wiel de wielbouten met de wielsleutel  circa een omwenteling losdraaien. De bouten niet verwijderen.

Auto omhoogbrengen

Kriksteunpunten

De kriksteunpunten bevinden zich achter de voorste wielkuipen en vóór de achterste wielkuipen (pijlen).

Mercedes-AMG auto's en auto's met AMG Line: De auto heeft in de langsdragerbekleding bij de kriksteunpunten afdekkingen om de carrosserie te beschermen.

Auto omhoogbrengen

Afdekking, voor (voorbeeld auto's met AMG Line)

Mercedes-AMG auto's en auto's met AMG Line: De afdekking omhoogklappen.

Auto omhoogbrengen

De ratel-ringsleutel uit het boordgereedschap nemen en zodanig op de zeskant van de krik plaatsen, dat de tekst AUF zichtbaar is.

De krik bij het kriksteunpunt plaatsen.

Auto omhoogbrengen

Erop letten dat de voet van de krik zich loodrecht onder het kriksteunpunt bevindt.

De ratel-ringsleutel draaien, tot de krik volledig in het kriksteunpunt zit en de voet van de krik gelijkmatig de grond raakt.

De ratel-ringsleutel verder draaien, tot de band maximaal 3 cm van de grond verwijderd is.  

Wiel verwijderen

Aanwijzing 

De wielbouten niet in zand of vuil wegleggen. De schroefdraad van de wielbouten en wielnaven kan anders tijdens het vastdraaien worden beschadigd.

De wielbouten verwijderen.

Het wiel verwijderen.  

Zie ook:

KIA Picanto. Schakelblokkeersysteem (indien van toepassing)
De automatische transmissie heeft een schakelblokkeersysteem dat voorkomt dat de selectiehendel uit stand P (parkeren) in stand R(achteruit) kan worden gezet zonder dat het rempedaal wordt ingetr ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Radiografische onderdelen van de auto
De volgende aanwijzing is geldig voor alle radiografische onderdelen van de auto, en de in de auto geïntegreerde informatiesystemen en communicatieapparatuur: De radiografische ...

Hyundai i10. P (Parkeer)
Let op dat de auto volledig stil staat als naar P (Parkeren) wordt geschakeld. Om van P (Park) te wisselen, moet u eerst het rempedaal goed indrukken en zorgen dat u voet niet rust op het gasped ...

Modellen: