Hyundai i10: Sneeuwkettingen - Rijden tijdens de winter - Het besturen van uw voertuig - Hyundai i10 - InstructieboekjeHyundai i10: Sneeuwkettingen

Sneeuwkettingen

Aangezien de zijwanden van radiaalbanden dunner zijn, kunnen ze beschadigd worden door de montage van sommige soorten van bandkettingen. Daarom wordt het gebruik van winterbanden aanbevolen.

Wees voorzichtig met sneeuwkettingen op voertuigen uitgerust met aluminium wielen; indien onvermijdelijk moet een draad soort ketting. Als het gebruik van bandenkettingen verplicht is, raden we aan om gebruik te maken van originele HYUNDAI onderdelen en om de bandenketting te installeren nadat u de instructies hierover gelezen hebt.

Schade aan het voertuig, veroorzaakt door onjuist gebruik van sneeuwkettingen, wordt niet gedekt door de fabrieksgarantie.

WAARSCHUWING Het gebruik van sneeuwkettingen zal het stuurcomfor van het voertuig negatief beïnvloeden.
  • Overschrijdt niet 30 km/uur of de aanbevolen snelheidslimiet van de kettingfabrikant, welke het laagste is.
  • Rij voorzichtig en vermijdt hobbels, scherpe bochten en andere wegobstakels die het voertuig erg ver door laat veren.
  • Vermijdt scherpe bochten en remmen met geblokkeerde wielen.

AANDACHT

Montage van de sneeuwkettingen

Volg de fabrieksinstructies bij het monteren van de kettingen en monteer ze zo strak mogelijk. Pas de snelheid aan met de gemonteerde kettingen (minder dan 30 km/ uur). Indien de ketting tegen de carosserie of chassis slaat, stop dan onmiddelijk en controleer op de juiste montage.

Parkeer het voertuig op effen ondergrond tijdens het monteren van sneeuwkettingen.

Zet eventueel de waarschuwings knipperlichten aan en plaats een gevarendriehoekig instrument achter het voertuig, indien beschikbaar. Zet het voertuig altijd in P (Parkeer), trek de parkeerrem aan en zet de motor uit voor het monteren van de sneeuwkettingen.

OPMERKING Bij gebruik van de bandenkettingen:
  • Kettingen van een verkeerde maat of onjuist gemonteerd kunnen de remleidingen, ophanging, carosserie en wielen beschadigen.
  • Gebruik SAE "S" klasse of sneeuwkettingen.
  • Als u lawaai hoort veroorzaakt door contact van de kettingen met de behuizing, zet dan de ketting verder vast zodat contact met de carrosserie van de auto voorkomen wordt.
  • Voorkom schade aan de carrosserie, en zet de kettingen opnieuw vast na ongeveer 0.5~1.0 km (0.3~0.6 mijl).
  • Wees voorzichtig met sneeuwkettingen op voertuigen uitgerust met aluminium wielen; sneeuwkettingen kunnen schade veroorzaken aan de wielen. Indien onvermijdelijk moet een draad soort ketting.
  • Gebruik sneeuwkettingen die minder breed zijn dan 15 mm (0.59 in) om schade aan de kettingaansluiting te voorkomen.
Zie ook:

Fiat 500. Bagageruimte
ELEKTRISCH BEDIENDE HANDGREEP (SOFT TOUCH) Bedien de elektrische handgreep A-fig. 41 om de achterklep te openen. Gebruik de metalen baard van de contactsleutel om het slot handmatig te ont ...

KIA Picanto. Antidiefstalsysteem (indien van toepassing)
Op auto's die zijn uitgerust met een antidiefstalsysteem is een sticker aangebracht met de volgende tekst: 1. WAARSCHUWING 2. VEILIGHEIDSSYSTEEM Dit systeem is ontworpen om inbraak in ...

Hyundai i10. Vervanging van de achterlicht gloeilamp
Stop en achterlamp Achter-richtingaanwijzerslamp Achteruitrijlichtlamp Open de achterklep Maak het lichtunit los met een schroevendraaier. Verwijder de achtercombinatie van de ...

Modellen: