Hyundai i10: Remmen - Remsysteem - Het besturen van uw voertuig - Hyundai i10 - InstructieboekjeHyundai i10: Remmen

Het voertuig is voorzien van remsysteem inclusief rembekrachtiger voor normaal gebruik.

Als de motor tijdens het rijden niet loopt, of uitgeschakeld is, dan zal de vermogensassistentie voor de remmen niet werken. Voorkom zoveel als mogelijk is het blokkeren van de remmen. Geblokkeerde wielen zijn onbestuurbaar en de remweg is langer.

Wanneer de motor niet draait, werkt de rembekrachtiging na een of twee keer remmen niet meer. Om toch dezelfde remkracht te verkrijgen moet veel harder op het rempedaal worden getrapt.

WAARSCHUWING Neem de volgende voorzorgsmaatregelen:
  • Rijdt niet met de voet rustend op het rempedaal. Dit geeft hoge slijtage van het frictiemateriaal en de temperatuur van het remsysteem loopt zeer hoog op.
  • Schakel tijdens het afdalen van een lange of steile helling naar een lagere versnelling en vermijdt constant gebruik van de remmen. Continue gebruik van de remmen veroorzaakt oververhitting van het remsysteem en leidt tot (tijdelijk) verlies van remmend vermogen (fading).
  • Natte remmen kunnen het remmend vermogen beinvloeden; het voertuig kan ook naar een kant trekken wanneer de remmen worden gebruikt. Door het rempedaal licht in te trappen worden de remmen gedroogd en tevens gecontroleerd.

    Test altijd de remmen op deze wijze na het rijden door water. Om de remmen te drogen, duwt u het rempedaal iets in zodat de remmen warmer woren terwijl u veilig naar voren rijdt totdat de prestaties van de remmen weer normaal worden. Vermijd het rijden op hoge snelheid totdat de remmen weer correct werken.

Zie ook:

Hyundai i10. Achter mistlampen (indien van toepassing)
Schakel, om het mistachterlicht in te schakelen, met de koplampschakelaar de koplampen in en draai de mistachterlichtknop (1) in de stand "ON" (3). Het mistachterlicht gaat branden als de k ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Overzicht van soorten lichtbron
De volgende lichtbronnen kunt u zelf vervangen. Het soort lichtbron vindt u in de legenda. Auto's met halogeenkoplampen   ...

Hyundai i10. Loodvrij
Europa Voor optimale prestaties raden we u aan ongelode benzine te en met een octaangetal van RON (Research Octane Number) 95 / AKI (Anti Klop Index) van 91 of hoger. (Gebruik geen benzine welke ...

Modellen: