Hyundai i10: Rem/koppelingsvloeistof - Onderhoud - Hyundai i10 - InstructieboekjeHyundai i10: Rem/koppelingsvloeistof

Rem-/koppelingsvloeistof

Het controleren van het rem/koppelingsvloeistofniveau

Controleer periodiek het vloeistofniveau in het reservoir. Het vloeistofniveau moet tussen de MAX en MIN markeringen aan de zijde van het reservoir zijn.

Voor het verwijderen van de reservoirdop en het toevoegen van de rem/koppelingsvloeistof, maak het gebied rond de reservoirdop grondig schoon om vervuiling met rem/koppelingsvloeistof te voorkomen.

Indien het niveau laag is, voeg vloeistof toe tot aan het MAX niveau. Het niveau zakt met toegenomen kilometrage. Dit is een normale conditie, geassocieerd met de slijtage van de remvoeringen. Indien het vloeistof niveau te laag is, wij aanbevelen het systeem te worden gecontroleerd door een erkende HYUNDAI-verdeler.

Gebruik alleen de aangegeven rem/koppelingsvloeistof (Raadpleeg "Aanbevolen smeermiddelen en inhouden" in sectie 8.).

Meng nooit verschillende soorten vlo-eistof.

WAARSCHUWING - Lekkage van remvloeistof

In het geval dat het remsysteem regelmatige bijgevuld moet worden, raden we aan om het systeem te laten geïnspecteerd door een erkende HYUNDAI-verdeler.

AANDACHT Lees, voordat u de kap van het vultoestel verwijderd, eerst de waarschuwing op de kap.

WAARSCHUWING

REINIG DE KAP VAN HET VULTOESTEL VOORDAT U DEZE VERWIJDERD.

GEBRUIK UITSLUITEND DOT3 OF DOT4 REMVLOEISTOF UIT EEN AFGESLOTEN CONTAINER.

 

WAARSCHUWING - Rem-/koppelings vloeistof

Wees voorzichtig met het bijvullen van remvloeistof. Wanneer het in contact komt met huid en ogen kan dit irritatie veroozaken.

 

VOORZICHTIG Voorkom morsen van de remvloeistof op omliggende onderdelen.

Remvloeistof veroorzaakt lakschade.

Zie ook:

KIA Picanto. ISG-systeem (Idle Stop & Go)  (indien van toepassing)
Uw auto kan zijn uitgerust met het ISG-systeem dat het brandstofverbruik vermindert door de motor automatisch uit te schakelen als de auto stilstaat (bijvoorbeeld bij een rood verkeerslicht, stop ...

KIA Picanto. Schuif-/kanteldak resetten
Het schuifdak moet gereset worden als (één van de volgende): De accu ontladen is of de accukabels zijn losgekoppeld, of als de desbetreffende zekering is vervangen of verwijderd ...

Hyundai i10. Onderhoud van de lak
Het wassen Om de lak van uw voertuig voldoende te beschermen is het noodzakelijk de auto regelmatig te waseen, minstens eenmaal per maand. Indien u uw voertuig gebruikt voor offroad rijden moe ...

Modellen: