Hyundai i10: Onderhoud van de lak - Onderhoud exterieur - Zorg voor de carrosserie - Onderhoud - Hyundai i10 - InstructieboekjeHyundai i10: Onderhoud van de lak

Het wassen Om de lak van uw voertuig voldoende te beschermen is het noodzakelijk de auto regelmatig te waseen, minstens eenmaal per maand.

Indien u uw voertuig gebruikt voor offroad rijden moet de auto vaker gewassen worden eventueel na iedere reis. Besteedt specifieke aandacht aan de verwijdering van zout, vuil, modder en ander vreemd materiaal. Verzeker u ervan dat de afwateringsgaten in de lagere randen van de deur schoon en vrij blijven.

Insecten, teer, boomsap, vogel uitwerpselen, industriële vervuiling of vergelijkbaar vuil beschadigen de lak van uw voertuig als deze niet onmiddellijk verwijderd worden.

Zelfs het direct wassen met enkel water kan mogelijk niet alle vuil verwijderen.

Een goede autoshampoo, veilig voor gebruik op gelakte oppervlaktes, kan worden gebruikt.

Spoel de auto goed na met lauw of koud water en laat geen zeep drogen op de lak.

VOORZICHTIG Gebruik geen sterke zeep, chemische oplosmiddelen of warm water en was het voertuig niet in direct zonlicht of als de carrosserie van het voertuig warm is.

 

WAARSCHUWING - Natte remmen

Na het wassen van het voertuig kan er een weinig water in het remsysteem zijn achtergebleven. Gebruik direct na het wassen van het voertuig de remmen bij zeer langzaam rijden. Houdt rekening met iets minder remvertraging de eerste keer na het wassen van de auto.

Onderhoud van de lak

VOORZICHTIG
  • Het wassen met water in de motorruimte, inclusive het wassen onder hoge druk, kan falen van elektrische circuits veroorzaken.
  • Vermijd het contact van water en andere vloeistoffen met elektrische/ elektronische componenten in het voertuig, aangezien schade kan veroorzaken.
Zie ook:

Mercedes-Benz A-Klasse. Schakelmanoeuvre
De automatische transmissie schakelt in de transmissiestand automatisch de afzonderlijke versnellingen. Dit is afhankelijk van: het geselecteerde rijprogramma ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Belangrijke veiligheidsaanwijzingen
WAARSCHUWING Bij het openen of sluiten kunnen lichaamsdelen tussen het zonnescherm en de omlijsting of het schuifdak bekneld raken. Er bestaat gevaar voor letsel! Bij ...

Hyundai i10. Vervanging van de achterlicht gloeilamp
Stop en achterlamp Achter-richtingaanwijzerslamp Achteruitrijlichtlamp Open de achterklep Maak het lichtunit los met een schroevendraaier. Verwijder de achtercombinatie van de ...

Modellen: