Mercedes-Benz A-Klasse: Algemene informatie - Active Brake Assist System - Rijveiligheidssystemen - Veiligheid - Mercedes-Benz A-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz A-Klasse: Algemene informatie

Informatie 

Het onderwerp "Belangrijke veiligheidsaanwijzingen" in acht nemen.

Het Active Brake Assist System bestaat uit de afstandswaarschuwingsfunctie met autonome remfunctie en een aan de situatie aangepaste remondersteuning.

Het Active Brake Assist System kan het gevaar van een kop-staartbotsing verminderen of de gevolgen van een ongeval reduceren.

Als het Active Brake Assist System het gevaar van een aanrijding heeft herkend, wordt u optisch en akoestisch gewaarschuwd. Als niet wordt gereageerd op de optische of de akoestische waarschuwing, kan in kritische situaties autonoom worden afgeremd. Als u in een kritische situatie zelf remt, wordt u ondersteund door de aan de situatie aangepaste remondersteuning van het Active Brake Assist System.

Belangrijke veiligheidsaanwijzingen

De herkenning van gevaarlijke situaties kan vooral beperkt zijn bij: Na een beschadiging van de voorzijde van de auto de instelling en werking van de radarsensor bij een gekwalificeerde werkplaats laten controleren. Dit geldt ook voor aanrijdingen met geringe snelheid, die geen zichtbare schade aan de voorzijde van de auto veroorzaken.  

In- en uitschakelen

Het Active Brake Assist System wordt, iedere keer dat het contact uit en weer in wordt geschakeld, ingeschakeld.

U kunt het Active Brake Assist System met de boordcomputer in- of uitschakelen . Met het uitschakelen worden de afstandswaarschuwingsfunctie en de autonome remfunctie gedeactiveerd.

Auto's met multifunctioneel zwart-wit display: Als het Active Brake Assist System is ingeschakeld, geeft het multifunctioneel display in het statusoverzicht het symbool weer.

Auto's met multifunctioneel kleurendisplay: Als het Active Brake Assist System met kruisingsfunctie uitgeschakeld is, geeft het multifunctioneel display in de assistentieweergave het symbool weer.

Zie ook:

Hyundai i10. Benzine welke alcohol en methanol bevat
Gasohol, een mengsel van benzine en ethanol (ook bekend als graanalcohol), en benzine of gasohol die methanol bevat (ook bekend als houtgeest) wordt soms verkocht samen met of in plaats van loodh ...

Hyundai i10. Rem/koppelingsvloeistof
Het controleren van het rem/koppelingsvloeistofniveau Controleer periodiek het vloeistofniveau in het reservoir. Het vloeistofniveau moet tussen de MAX en MIN markeringen aan de zijde van h ...

KIA Picanto. Sticker koudemiddel airconditioning
De daadwerkelijke sticker koudemiddel airconditioning in de auto kan afwijken van de afbeelding. De symbolen en specificaties op de sticker koudemiddel airconditioning betekenen het volge ...

Modellen: