Hyundai i10: Kinderen altijd op de achterbank - Veiligheidssysteem voor kinderen
(CRS) - Veiligheidskenmerken van uw voertuig - Hyundai i10 - InstructieboekjeHyundai i10: Kinderen altijd op de achterbank

WAARSCHUWING Kinderen moeten altijd op de achterbank van het voertuig zitten, met een veiligheidsriem.

Kinderen van alle leeftijden zijn veiliger op de achterzitplaatsen. Een kind dat mee rijdt op de voor passagierszitplaats kan een klap krijgen door een opblazende air-bag met als gevolg ERNSTIGE LETSELS OF DEATH.

Alle kinderen onder 13 jaar die in de auto meerijden, moeten altijd in de achterzitplaats zitten en moeten altijd correcte zit hebben om het risico op letsel te verminderen bij een ongeval, plotselinge stop of manoeuvre. Volgens statistieken betreffende ongelukken zijn kinderen veiliger wanneer ze correct zijn gepaatst op de achterzitplaatsen ten op zichte van de voor zitplaats. Zelfs met airbags kunt kinderen ernstig letsel oplopen, of overlijden. Grotere kinderen, niet in een kinderzitje, moeten één veiligheidsgordel gebruiken.

De meeste landen hebben wetgeving wat betreft kinderen in voertuigen waarbij kinderen moeten reizen in goedgekeurde kinderartikelen. De wetgeving betreffende de leeftijd of gewicht/hoogte beperkingen waarbij veiligheidsriemen gebruikt kunnen worden in plaats van andere middelen om kinderen te beschermen, verschillen per land, dus controleer de voorwaarden in uw land voordat u op reis gaat.

Kinderzitjes voor kinderen moeten correct geplaatst en geïnstalleerd zijn op de achterzitplaats. U moet kinderzitjes gebruiken die voldoen aan de vereisten van de uw land.

Kinderzitjes zijn ontworpen om bevestigd te worden aan de zitplaatsen in de auto m.b.v. het buikdeel van de driepuntsgordel of het onderste bevestigingen en/of ISOFIX bovenste bevestigingen op de achterbank van het voertuig.

Child Restraint System (CRS, kinderbeschermingssysteem) altijd op de achterbank

Peuters en jongere kinderen moeten op de juiste manier beschermd worden, met het gezicht naar achteren of naar voren met een CRS die goed vastgezet is aan de achterbank van het voertuig. Lees en volg altijd de installatie- en gebruiksvoorschriften van de fabrikant van het kinderzitje.

WAARSCHUWING Een kind dat niet goed beveiligd is, loopt extra risico op ERNSTIG LETSEL of OVERLIJDEN tijdens een ongeval.

Houd altijd de volgende voorzorgsmaatregelen in acht bij het gebruik van CRS:

  • Installeer NOOIT een kinder- of babyzitje op de zitplaats van de voor passagier.
  • Zet de CRS altijd goed vast aan de achterbank van het voertuig.
  • Volg altijd de instructies van de fabrikant van het kinderzitje betreffende installatie en gebruik.
  • Zet uw kind altijd vast in de CRS.
  • Gebruik NOOIT een kinderveiligheidszitje welke "haakt" over een rugleuning, dit kan nooit voldoende veiligheid bieden bij een ongeluk.
  • We raden aan dat u na een ongeval een bezoek brengt aan een HYUNDAI dealer om het CRS, de veiligheidsriemen, ISOFIX onderste bevestigingen en de bovenste bevestigingen te laten controleren.
Zie ook:

Toyota Aygo. PCS (Pre-Crash Safety-systeem)
Het Pre-Crash Safety-systeem maakt gebruik van de sensor voor om voorliggers te signaleren. Wanneer het systeem oordeelt dat een aanrijding aan de voorzijde met een voertuig waarschijnlijk is ...

Hyundai i10. P (Parkeer)
Let op dat de auto volledig stil staat als naar P (Parkeren) wordt geschakeld. Om van P (Park) te wisselen, moet u eerst het rempedaal goed indrukken en zorgen dat u voet niet rust op het gasped ...

KIA Picanto. Energiebesparingsfunctie
Deze functie voorkomt dat de accu ontladen raakt. Het systeem schakelt automatisch de parkeerlichten uit wanneer de contactsleutel wordt verwijderd (Smart Key: het contact uitgeschakeld w ...

Modellen: