Hyundai i10: Noodslepen - Slepen - Wat te doen in noodgevallen - Hyundai i10 - InstructieboekjeHyundai i10: Noodslepen

Noodslepen

Indien afslepen nodig is, wordt aangeraden om dit te laten doen door een Erkend HYUNDAI Reparateur.

Indien er geen andere mogelijkheden zijn, kan het voertuig (mits voorzien van een handgeschakelde versnellingsbak) gesleept worden door middel van een kabel of ketting. Deze kan worden vastgemaakt aan de noodsleephaak onder aan de voorkant (of achterkant) van het voertuig.

Wees voorzichtig bij het slepen van een voertuig. Er dient een bestuurder aanwezig te zijn in het gesleepte voertuig om te sturen en te remmen.

Het op deze manier slepen mag gedaan worden voor een korte afstand en met lage snelheden. De wielen, assen, aandrijflijn, besturing en remmen moeten ook allemaal in goede conditie zijn.

OPMERKING
  • Bevestig een sleepkabel aan de sleephaak.
  • Bevestig de sleepkabel nooit aan een ander deel van het voertuig anders dan de sleephaken, ander zal de carrosserie beschadigen.
  • Gebruik alleen een kabel of ketting specifiek bedoeld voor het slepen van voertuigen. Bevestig de kabel of ketting degelijk vast aan de voorziene sleephaak.
WAARSCHUWING Wees voorzichtig bij het slepen van een voertuig.
  • Vermijdt schokkend optrekken en rijden tijdens het slepen, hierdoor wordt overmatig belasten van de sleepkabel en bevestigingen voorkomen. Een sleepkabel die breekt kan tot ernstige gevolgen leiden.
  • Als het voertuig vast staat moet niet worden geprobeerd deze weg te slepen. Neem contact op met een Erkend HYUNDAI Reparateur.
  • Sleep de wagen altijd recht vooruit.
  • Wees voorzichtig in de nabijheid het voertuig tijdens het slepen.

Noodslepen

Voorzorgsmaatregelen bij het afslepen

OPMERKING - Automatiche versnellingsbak
  • Als het voertuig wordt gesleept met allevier de banden op het wegdek, kan het uitsluitend aan de voorzijde worden gesleept. Let erop dat de transaxle in neutraal is geschakeld. Niet slepen op snelheden van meer dan 40 km/uur (25 mph) en over een afstand van meer dan 25 km (15 mijl). Zorg ervoor dat het stuurwiel ontgrendeld is door de contact- schakelaar in de ACC-stand te zetten. Er dient een bestuurder aanwezig te zijn in het gesleepte voertuig om te sturen en te remmen.
  • Auto's voorzien van een automatische versnellingsbak mogen niet worden gesleept met de voorwielen op de weg. Dit veroorzaakt schade aan de versnellingsbak.
Zie ook:

Hyundai i10. Vloeiend nemen van een bocht
Vermijd remmen of verandering van versnelling in bochten, vooral wanneer de wegen nat of glad zijn. Idiaal is de bochten te nemen met een lichte versnelling. Omdat 's nachts rijden meer in ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Kinderslot voor achterportieren
Met het kinderslot van de achterportieren kan elk portier afzonderlijk worden beveiligd. Een beveiligd portier kan niet van binnen uit worden geopend. Als de auto ontgrendeld is, kan ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Algemene aanwijzingen
Het rijstrookpakket bestaat uit de dodehoekassistent  en de spoorassistent .   Dodehoekassistent Algemene aanwijzingen De dodehoekassistent bewaakt met behulp van tw ...

Modellen: