Hyundai i10: Het vastzetten van een kinderzitje
met Hyundai i10: Het vastzetten van een kinderzitje met "ISOFIX bevestigingssystemen"

Installeren van een ISOFIX compatibele CRS in een van de posities op de achterbank:

1. Verplaats de gesp van de veiligheidsriem altijd weg van de onderste ISOFIX bevestigingen.

2. Verplaats objecten weg van de bevestigingen indien deze een veilige aansluiting tussen de CRS en de onderste ISOFIX bevestigingen voorkomen.

3. Plaats de CRS op de achterbank, bevestig de zitting vervolgens aan de onderste ISOFIX bevestigingen volgens de instructies van de fabrikant van het CRS.

4. Volg de instructies van de fabrikant van het CRS altijd op voor correcte afstelling en zet de onderste bevestigingen van het CRS vast aan de onderste ISOFIX bevestigingen.

WAARSCHUWING Neem de volgende voorzorgsmaatregelen bij het ISOFIX-systeem:
 • Lees en volg de installatie- en gebruiksvoorschriften van de fabrikant van het kinderzitje.
 • Voorkom dat het kind ongebruikte veiligheidsriemen kan vastpakken en plaats alle ongebruikte veiligheidsriemen achter het kind. Kinderen kunnen gewurgd worden als een schouderriem rond hun nek komt te zitten en aanspant.
 • Monteer nooit meer dan een kinderzitje aan een bevestigingspunt.

  Hierdoor kan de bevestiging loskomen of breken.

 • Zorg dat uw ISOFIX-systeem na een ongeval altijd door uw dealer gecontroleerd wordt. Een ongeval kan het ISOFIX-systeem beschadigen en dit kan ertoe leiden dat het CRS niet meer goed vastzit.

Het vastzetten van een kinderzitje met "ISOFIX bevestigingssystemen"

De bovenste riem installeren Zet het CRS eerst vast met de onderste ISOFIX bevestigingen of met de veiligheidsriem.

Als de fabrikant van het CRS aanraadt om de bovenste riem te bevestigen, zet de bovenste riem dan vast aan de bovenste ISOFIX bevestiging.

De bovenste ISOFIX-bevestigingen bevinden zich op de vloer achter de achterzitplaatsen.

Dit symbool geeft de positie van de bevestiging aan.

WAARSCHUWING Let op het volgende bij het installeren van de bovenste riem:
 • Lees en volg de installatie- en gebruiksvoorschriften van de fabrikant van het kinderzitje.
 • Monteer nooit meer dan een kinderzitje aan een ISOFIX bovenste bevestigingspunt. Hierdoor kan de bevestiging losraken of breken.
 • Zet de bovenste riem alleen vast aan de juiste ISOFIX bevestiging die voor de bovenste riem bestemd is. Het werkt misschien niet goed als u dit aan iets anders bevestigt.
 • Bevestigingspunten voor kinderzitjes zijn ontworpen om alleen die belasting te weerstaan die ontstaat door juist vast gezette kinderzitjes.
 • Onder geen enkele omstandigheid mogen ze worden gebruikt voor veiligheidsgordels voor volwassenen of voor het vastzetten van andere spullen of uitrusting aan het voertuig

Het vastzetten van een kinderzitje met "ISOFIX bevestigingssystemen"

De bovenste riem installeren:

1. Plaats de bovenste riem over de rug van de kinderzitting. Plaats de bovenste riem onder de hoofdsteun en tussen de posts van de hoofdsteun, of plaats de riem over de bovenkant van de rug van de zitting van het voertuig.

Zorg dat de riem niet verdraaid is.

2. Sluit de haak van de bovenste riem aan op de bovenste ISOFIX bevestiging en zet de bovenste riem vervolgens vast volgens de instructies van de fabrikant van het CRS, zodat het CRS goed vast zit aan de zitting.

3. Controleer of het CRS goed vastzit aan de zitting door hier tegen te duwen, van voren naar achteren en vanaf de zijkanten.

Zie ook:

Mercedes-Benz A-Klasse. Transmissiestand- en aanduiding rijprogramma
De actuele transmissiestand en het rijprogramma staan op het op het multifunctioneel display. Transmissiestandaanduiding Aan ...

Ford Ka+. Mistachterlichten
WAARSCHUWINGGebruik het mistachterlicht alleen wanneer het zicht beperkt is tot minder dan 50m. Gebruik het mistachterlicht niet wanneer het regent of sneeuwt en het zicht meer is dan 50 ...

Toyota Aygo. Menulijst van Bluetooth-audio/telefoon
Druk om een menu te selecteren op de knop MENU en navigeer door de menu's met de knop. Eerste menu Tweede menu Derde menu Uitleg "Bluetooth*" "Pairing" (koppelen) - ...

Modellen: