Hyundai i10: Het sluiten van de brandstofvul klep - Brandstofvul klep - Kenmerken van uw voertuig - Hyundai i10 - InstructieboekjeHyundai i10: Het sluiten van de brandstofvul klep

1. Draai de vuldop op de vulopening met de klok mee totdat het "klikt". Dit geeft aan dat de dop stevig is vastgezet.

2. Sluit de brandstofvulklep en controleer dat het goed gesloten is.

WAARSCHUWING - Bijtanken
 • Brandstof onder druk, kan op de kleren of huid komen en zo kan het risico van brand of verbrandingen ontstaan. Neem de brandstofvuldop altijd voorzichtig los.

  Als bij het losdraaien van de dop een sissend geluid wordt waargenomen, wacht totdat dit stopt alvorens de dop volledig te verwijderen.

 • Nooit doorgaan met 'afvullen' nadat de benzinepomp automatisch is afgeslagen tijdens het bijtanken.
 • Controleer altijd dat de brandstofvuldop goed is vastgezet om brandstoflekkage te voorkomen.

 

WAARSCHUWING - Bijtanken gevaren

Brandstoffen zijn (licht) ontvlambare materialen. Tijdens het bijtanken moet de nodige zorgvuldigheid worden betracht. Het niet volgen van adviezen en richtlijnen kan leiden tot ernstige gevolgen zoals millieu vervuiling, ontploffingsgevaar, brand en (verbrandings) letsel.

 • Lees en volg alle waarschuwingen aan de tankstation.
 • Voordat u de brandstof vulpistool aanraakt moet u rekening houden met eventuele statische elektriciteit.

  Dit ontstaat door wrijvend contact met de stoffen bekleding.

  Zorg ervoor dat de auto of u zelf niet statisch geladen bent.

 • Ga niet terug in uw auto als u eenmaal bent begonnen met bijtanken omdat u statische elektriciteit kunt genereren door stof (polyester, satijn, nylon enz.) aan te raken, of door wrijving. Statische elektriciteitsontlading kan brandstof dampen laten ontvlammen.

  Als u het voertuig moet opnieuw in te voeren, moet u rekening houden met eventuele statische elektriciteit. Dit ontstaat door wrijvend contact met de stoffen bekleding. Zorg ervoor dat de auto of u zelf niet statisch geladen bent.

 • Bij het gebruiken van een goedgekeurde jerry-can moet deze altijd op de grond worden geplaatst worden voor het vullen. Statische elektriciteitsontlading van de container kan brandstofdampen doen ontvlammen en brand veroorzaken.

  Als bijtanken eenmaal is begonnen, moet contact met het voertuig worden gehouden totdat het vullen is voltooid.

 • Gebruik alleen goedgekeurde draagbare brandstofcontainers om benzine te vervoeren en bewaren.
 • Gebruik geen mobiele telefoons tijdens het bijtanken. Elektrische stroom en/of elektronische storingen van mobiele telefoons kunnen potentieel brandstofdampen doen ontvlammen en brand veroorzaken.
 • Zet altijd de motor af als wordt bijgetankt. Vonken geproduceerd door elektrische componenten kunnen brandstofdampen doen ontvlammen. Als het bijtanken eenmaal voltooid is, controleer of de vuldop en vulklep goed zijn gesloten, voordat de motor wordt gestart.
 • Gebruik GEEN lucifers of een aansteker en ROOK NIET of laat geen brandende sigaret achter in uw voertuig terwijl u bij een benzinestation bent, vooral tijdens het bijtanken. Brandstof (damp) is zeer licht ontvlambaar en kan eenmaal in brand leiden tot zeer ernstige gevolgen.

 

OPMERKING
 • Let erop dat u alleen loodvrije brandstof (of loodhoudende brandstof voor sommige landen) tankt. (Benzinemotor allen)
 • Indien vervanging van de brandstofvuldop nodig is, raden wij u aan onderdelen van een erkende HYUNDAI-verdeler te gebruiken.

  Een onjuiste brandstofvuldop kan leiden tot een ernstige storing van het brandstofsysteem of het emissieregelsysteem.

 • Mors geen brandstof op de buiten oppervlaktes van het voertuig.

  Welk soort brandstof dan ook, gemorst op lakoppervlaktes, kan de lak beschadigen.

 • Controleer na het bijtanken dat de brandstofdop goed is vastgezet om lekkage te voorkomen.
Zie ook:

KIA Picanto. Richtingaanwijzers
Om de richtingaanwijzers te kunnen gebruiken, moet het contact in de stand ON staan. Beweeg de combischakelaar omhoog of omlaag (A) om de richtingaanwijzers in te schakelen. De groene, pijl ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Belangrijke veiligheidsaanwijzingen
WAARSCHUWING Een ontgrendelde motorkap kan tijdens het rijden opengaan en het zicht belemmeren. Er bestaat gevaar voor ongevallen! De motorkap nooit ontgrendelen tijdens h ...

Citroen C1. Achterruitverwarming
De achterruitverwarming kan worden ingeschakeld met de toets op het bedieningspaneel van de verwarming/ventilatie of de airconditioning. AAN De achterruitverwarming werkt uitsluitend bij draa ...

Modellen: