Hyundai i10: Controle van het koelvloeistofpeil - Motor koelvloeistof - Onderhoud - Hyundai i10 - InstructieboekjeHyundai i10: Controle van het koelvloeistofpeil

Hyundai i10 / Hyundai i10 - Instructieboekje / Onderhoud / Motor koelvloeistof / Controle van het koelvloeistofpeil

WAARSCHUWING Het verwijderen van de radiatordop

  • Probeer nooit om de radiatordop te verwijderen terwiji de motor draait of heet is. Dit zou kunnen leiden tot schade aan het koelsysteem en tot motorschade en zou ernstige persoonlijke verwondingen kunnen veroorzaken door het ontsnappen van warme koelvloeistof of stoom.
  • Zet de motor uit en wacht totdat het is afgekoeld. Gebruik uiterste zorgvuldigheid bij het verwijderen van de radiatordop. Wikkel een dikke handdoek eromheen en draai het langzaam tegen de klok in tot de eerste stop. Stap terug terwijl de druk wordt losgelaten uit het koelsysteem. Wanneer u zeker bent dat alle druk is losgelaten, druk de dop naar beneden, met gebruikmaking van een dikke handdoek, en ga door met het tegen de klok in draaien om het te verwijderen.
  • Zelfs als de motor niet in werking is, verwijder de radiatordop niet terwijl de motor en de radiator heet zijn. Hete koelvloeistof en stoom kunnen nog steeds onder druk uitblazen, en ernstig letsel veroorzaken.

 

WAARSCHUWING

De elektrische motor (koelventilator) wordt geregeld door de koeltemperatuur van de motor, de druk van het koelmiddel en de wagensnelheid.

Deze kan soms werken als de motor niet draait. Wees bijzonder voorzichtig als u werkt nabij de bladen van de koelventilator, zodat u niet geraakt wordt door de draaiende ventilatorbladen. Als de koeltemperatuur van de motor afneemt, zal de elektrische motor automatisch uitschakelen. Dit is een normale situatie.

Controle van het koelvloeistofpeil

Controleer de conditie en de slang verbindingen van het koelsysteem en de verwarmingslangen. Vervang alle veroudere, gebarsten en gezwollen slangen.

Het koelvloeistofniveau moet gevuld zijn tussen de F en L markeringen op het koelvloeistofreservoir bij koude motor.

Indien het koelvloeistofniveau te laag is moet de koelvloeistof worden aangevuld om te voorkomen dat de motor te warm wordt. Voeg tot aan het F niveau (maximum) maar niet te veel.

Indien vaak bijgevuld moet worden, raden we aan om het systeem te laten geïnspecteerd door een erkende HYUNDAI verdeler.

Aanbevolen koelvloeistof

Voor mengpercentage, raadpleeg de volgende tabel.

Controle van het koelvloeistofpeil

Controle van het koelvloeistofpeil

WAARSCHUWING Radiateurdop

Verwijder de radiatordop niet wanneer de motor en radiator heet zijn.

Hete koelvloeistof en damp kunnen ontsnappen uit de radiateur onder druk en ernstig letsel veroorzaken.

Zie ook:

Citroen C1. Starten - afzetten van de motor met de sleutel
Contact Stand "LOCK". Het stuurslot is ingeschakeld. Stand "ACC". De voorzieningen (autoradio, 12V-aansluiting, ...) kunnen worden gebruikt. Stand "ON&quo ...

Hyundai i10. Voor het rijden
Voor het instappen Let op dat alle ramen, buitenspiegel(s) en buitenlampen schoon zijn. Controleer het banden op ongelijkmatige slijtage en schade. Controleer onder het voertuig op vloei ...

KIA Picanto. Klok
Druk op de [] toets Selecteer [Clock] (klok) Clock (klok): past de huidige getoonde waarde aan om [hour] (uren) in te stellen en druk op de knop TUNE (afstemmen) om [minute] (minuten) en ...

Modellen: