Hyundai i10: Bandenvervanging - Banden en wielen - Onderhoud - Hyundai i10 - InstructieboekjeHyundai i10: Bandenvervanging

Bandenvervanging

Indien een band gelijkmatig is versleten, zal een bandprofielslijtage indicator verschijnen over het profiel. Dit laat zien dat er minder dan 1.6 mm van profiel over is op de band. Vervang de band wanneer deze slijtgrens is bereikt.

Wacht niet te lang totdat de strook verschijnt over het gehele profiel voordat de band vervangt wordt.

WAARSCHUWING - Banden vervangen

Om de veiligheid zo veel als mogelijk is te waarborgen:

  • Vervang banden die versleten zijn, ongelijkmatige slijtage vertonen of beschadigd zijn. Versleten banden hebben een grote invloed op de remeffectiviteit, stuurbeheersing en de wegligging.
  • Rijdt nooit met te lage of te hoge bandenspanning. Dit kan leiden tot ongelijkmatige slijtage en breuk in de koordlagen.
  • Bij het vervangen van banden is het noodzakelijk banden van hetzelfde type en profiel te monteren.

    Banden met gelijke profieldiepte moeten zoveel mogelijk op dezelfde as worden gemonteerd.

  • Het gebruik van banden en velgen anders dan de aanbevolen maten heeft invloed op de wegligging, prestaties en bedieningscomfort.
  • Velgen die niet voldoen aan de specificaties van HYUNDAI beinvloeden de prestaties en het rijgedrag van uw auto. Laat u altijd adviseren door de Erkend HYUNDAI Reparateur.
  • Het ABS werkt door de wielsnelheden te combineren. De wielsnelheid is afhankelijk van de bandenmaat. Als de banden worden vervangen, moeten alle 4 de banden dezelfde maat hebben als de originele banden. Als banden met een andere maat worden gemonteerd, is het mogelijk dat het ABS (Antiblokkeersysteem) en het ESC (Electronic Stability Control; elektronische stabiliteitsregeling) niet juist werken.

Compacte reserveband vervangen (indien van toepassing) Een compacte reserveband heeft een kortere levensduur dan een gewone banden van uw auto. Vervang het wanneer u de profielslijtage indicator staven kunt zien. De vervanging van de compacte reserveband moet dezelfde maat en type als te vervangen band. Het is aan te bevelen de compacte reserveband alleen te gebruike n als dit noodzakleijk is. Laat de band welke tijdelijk vervangen moest worden zo snel als mogelijk is repareren en weer monteren.

Zie ook:

Hyundai i10. Parkeerrem
Het controleren van de parkeerrem Controleer de parkeerrem door het aantal gehoorde "kliks" te tellen als deze wordt aangetrokken vanuit de neutrale positie. Alleen de parkeerrem moet het voe ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Favorieten
Favorieten oproepen en verlaten Oproepen: De toets van de controller indrukken. Favoriet selecteren, bijvoorbeeld Voertuig . De favorieten worde ...

KIA Picanto. Aanduwen of aanslepen
Een auto uitgerust met een handgeschakelde transmissie mag niet worden aangeduwd of aangesleept omdat hierdoor het emissieregelsysteem beschadigd kan raken. Auto's die uitgerust zijn met een au ...

Modellen: