Mercedes-Benz A-Klasse: Aan de situatie aangepaste remondersteuning - Active Brake Assist System - Rijveiligheidssystemen - Veiligheid - Mercedes-Benz A-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz A-Klasse: Aan de situatie aangepaste remondersteuning

Algemene informatie

Informatie 

Het onderwerp "Belangrijke veiligheidsaanwijzingen" in acht nemen.

Het Active Brake Assist System kan met behulp van het radarsensorsysteem obstakels herkennen die zich langere tijd in de lijn van de auto bevinden.

Wanneer het Active Brake Assist System een gevaar van een aanrijding herkent, berekent het de voor het vermijden van een aanrijding noodzakelijke remdruk. Als het rempedaal krachtig wordt ingedrukt, verhoogt de aan de situatie aangepaste remondersteuning automatisch de remdruk tot een waarde die is afgestemd op de verkeerssituatie.

De aan de situatie aangepaste remondersteuning ondersteunt u bij het remmen in een gevaarlijke situatie bij snelheden boven 7 km/h. Voor het analyseren van de verkeerssituatie worden het radarsensorsysteem gebruikt.

De aan de situatie aangepaste remondersteuning kan tot een rijsnelheid van circa 250 km/h op objecten reageren die tijdens de waarneemduur ten minste eenmaal als rijdend zijn herkend.

De aan de situatie aangepaste remondersteuning kan tot een rijsnelheid van circa 70 km/h ook op stilstaande obstakels reageren.

Als de aan de situatie aangepaste remondersteuning vraagt om een bijzonder hoge remdruk, worden tegelijkertijd preventieve beschermingsmaatregelen voor de inzittenden (PRE-SAFE) geactiveerd .

Het rempedaal zo lang ingedrukt blijven houden tot de noodstopsituatie voorbij is.

  • Het ABS voorkomt daarbij het blokkeren van de wielen.

    De remmen functioneren weer normaal, als:

    • het rempedaal wordt losgelaten
    • geen gevaar voor een ongeval meer bestaat
    • geen obstakel in de lijn van de auto wordt herkend
    De aan de situatie aangepaste remondersteuning wordt dan gedeactiveerd.  

    Belangrijke veiligheidsaanwijzingen

    Informatie 

    Het onderwerp "Belangrijke veiligheidsaanwijzingen" over rijveiligheidssystemen in acht nemen.

    WAARSCHUWING Het Active Brake Assist System reageert niet:
    • op personen, fietsen, motorfietsen of dieren
    • op tegenliggers
    • op kruisend verkeer
    • in bochten
    Daardoor kan het Active Brake Assist System niet in alle kritische situaties ingrijpen. Er bestaat gevaar voor ongevallen!

    De verkeerssituatie altijd opmerkzaam in acht nemen en gereed zijn om te remmen.

    WAARSCHUWING Het Active Brake Assist System kan objecten en complexe verkeerssituaties niet altijd ondubbelzinnig herkennen.

    In deze gevallen kan het Active Brake Assist System:

    • onbedoeld ingrijpen
    • niet ingrijpen.
    Er bestaat gevaar voor ongevallen!

    De verkeerssituatie altijd opmerkzaam in acht nemen en gereed zijn om te remmen. De ingreep beëindigen als de rijsituatie niet kritisch is.

     

    Door de werking van het systeem kan het Active Brake Assist System in complexe, maar niet-kritieke rijsituaties ook ingrepen uitvoeren.

    Als het Active Brake Assist System vanwege een storing in het radarsensorsysteem niet functioneert, staat het remsysteem verder met volledige rembekrachtiging en BAS ter beschikking.
      Zie ook:

      Hyundai i10. Lage bandenspanning waarschuwingslamp
      Als de lampen van het bandenspanningcontrolesysteem branden, heeft een of meer banden een veel te lage spanning. Als een lamp gaat branden, verlaag dan onmiddellijk de snelheid, voorkom dat b ...

      KIA Picanto. Met de Smart Key
      Parkeer de auto en zet de motor uit. Schakel het alarm in zoals hieronder is beschreven. 1. Zet de motor uit. 2. Controleer of alle portieren, de motorkap en de achterklep goed gesloten zi ...

      Hyundai i10. Driepuntsgordel
      Om uw veiligheidsgordel vast te zetten: Trek het uit het oprolmechanisme en stop de metalen lip (1) in de gesp (2). Er zal een hoorbare 'klik' zijn wanneer de lip in de gesp grendelt. De ve ...

    • Modellen: