Hyundai i10: Assistentiesysteem voor achteruit parkeren (indien van toepassing) - Het besturen van uw voertuig - Hyundai i10 - InstructieboekjeHyundai i10: Assistentiesysteem voor achteruit parkeren (indien van toepassing)

Hyundai i10 / Hyundai i10 - Instructieboekje / Het besturen van uw voertuig / Assistentiesysteem voor achteruit parkeren (indien van toepassing)

ASSISTENTIESYSTEEM VOOR ACHTERUIT PARKEREN (INDIEN VAN TOEPASSING)

Het assistentiesysteem voor achteruit parkeren helpt de bestuurder bij de achterwaartse beweging van de wagen door middel van een waarschuwingstoon als een voorwerp wordt gedetecteerd binnen een afstand van 120 cm (47 inch) achter de wagen. Dit is een bijkomende systeem detecteert objecten binnen het bereik en de locatie van de sensoren, het kan geen voorwerpen detecteren in andere delen waar geen sensoren zijn geïnstalleerd.

AANDACHT Het is mogelijk dat de systeem geen voorwerpen detecteert op minder dan 30 cm (11.8 inch) van de sensor, of dat de sensor dan een verkeerde afstand detecteert.

WAARSCHUWING
  • Kijk ALTIJD rond uw voertuig om er zeker van te zijn dat er geen objecten of obstakels aanwezig zijn die bij het wegrijden een hindernis kunnen vormen.
  • Let goed op als de wagen dicht bij voorwerpen, en let vooral op voor voetgangers en meer specifiek voor kinderen.
  • Er rekening mee dat sommige objecten niet zichtbaar zijn op het scherm of worden gedetecteerd door de sensoren, door de afstand tot het voorwerp, de afmeting of het materiaal. Dit alles kan de efficiëntie van de sensor beïnvloeden.

 

OPMERKING Duw, kras of sla de sensor niet met harde voorwerpen aangezie deze het oppervlakte van de sensor kunnen beschadigen. De sensor zou beschadigd kunnen geraken.

Werking van de Parkeerhulpsystem (indien van toepassing)

Werking van de Parkeerhulpsystem (indien van toepassing)

Werkingstoestand

Types waarschuwingsgeluiden

Als u geen waarschuwingstoon hoort of als de zoemer intermitterend biept als u de versnellingspook in de stand R (Reverse, achteruit) zet, kan dit erop wijzen dat het assistentiesysteem voor het parkeren defect is. Indien dit gebeurt, wij aanbevelen het voertuig te worden gecontroleerd door een erkende HYUNDAI verdeler.

Omstandigheden waarin het assistentiesysteem voor achteruit parkeren niet werkt.

Het assistentiesysteem voor achteruit parkeren zal niet behoorlijk werken als:

Het kan gebeuren dat de parkeerassistentie niet goed werkt als:

Het detectiebereik kan verkleinen wanneer:

Het is mogelijk dat de sensor de volgende objecten niet herkend:

WAARSCHUWING De garantie van uw wagen dekt geen accidenten of schade aan uw wagen of verwondingen van de inzittenden die te wijten zijn aan een defect van het assistentiesysteem voor achteruit parkeren. Rijd altijd veilig en voorzichtig.
Zie ook:

KIA Picanto. AEB-waarschuwing en bediening systeem
De AEB geeft waarschuwingsmeldingen en waarschuwingsalarmen weer afhankelijk van de kans op een botsing bij plots remmen van de voorligger, een te korte tussenafstand. Ook bedient het de remmen a ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Panoramaschuifdak of rolzonnescherm initialiseren
Het panoramaschuifdak of het rolzonnescherm opnieuw initialiseren als het panoramaschuifdak of het rolzonnescherm slechts stapsgewijs beweegt. De sleutel in het conta ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Koelvloeistofniveau controleren
WAARSCHUWING Het motorkoelsysteem staat onder druk, met name bij een warme motor. Als de dop wordt geopend is er gevaar voor verbranding door de eruit spuitende hete koelvloeistof. ...

Modellen: