Fiat 500: Starten met hulpaccu - Noodgevallen - Fiat 500 - InstructieboekjeFiat 500: Starten met hulpaccu

Als de accu leeg is, kan de motor gestart worden met een hulpaccu met dezelfde of een iets hogere capaciteit dan de lege accu.

BELANGRIJK Wacht, nadat de contactsleutel naar STOP is gedraaid en het bestuurdersportier is gesloten, minstens een minuut voordat u de elektrische voeding van de accu loskoppelt en vervolgens weer aansluit.

Ga als volgt te werk: Trek de handrem aan van beide voertuigen en zet de versnellingsbak in de vrijstand. verbind de plusklemmen (+ teken bij de klem) van de beide accu’s met een geschikte startkabel. Sluit met een tweede startkabel de minklem – van de hulpaccu aan op een massapunt op de motor of de versnellingsbak van de auto die gestart moet worden; Start de motor. Neem, als de motor gestart is, de kabels in omgekeerde volgorde los.

Als de motor na enkele pogingen niet start, blijf dan niet proberen maar neem contact op met het Fiat Servicenetwerk.

Starten met hulpaccu

BELANGRIJK Verbind de minklemmen van de twee accu’s niet rechtstreeks met elkaar: eventuele vonken kunnen het explosieve gas ontsteken dat uit de accu kan ontsnappen.

Als de hulpaccu in een andere auto is geïnstalleerd, moet accidenteel contact tussen de metalen delen van beide auto’s vermeden worden.

Voor versies met Start&Stop-systeem

Wanneer men met een hulpaccu moet starten, mag de minkabel (–) van de hulpaccu NOOIT worden aangesloten op de minpool (–) van de accu in de auto, maar uitsluitend op een massapunt op de motor of op de versnellingsbak.

ROLLEND STARTEN

Probeer de motor nooit te starten door het voertuig te duwen, te slepen of van een helling af te laten rijden.

Hierdoor kan brandstof in de katalysator terechtkomen die hierdoor onherstelbaar beschadigd wordt.

BELANGRIJK Onthoud dat de rembekrachtiging en de elektrische stuurbekrachtiging niet werken zolang de motor niet is gestart; daarom is meer kracht nodig voor de bediening van het rempedaal en het stuur.

Zie ook:

Mercedes-Benz A-Klasse. Belangrijke veiligheidsaanwijzingen
WAARSCHUWING Wanneer u tijdens het rijden mobiele communicatieapparatuur bedient, kunt u van de verkeerssituatie worden afgeleid. Bovendien kunt u de controle over de auto verl ...

Ford Ka+. Interieurverlichting
Instapverlichting Off Portiercontact On Wanneer u de schakelaar in stand B zet, gaat de instapverlichting branden wanneer u een portier of de achterklep ontgrendelt of opent. ...

Peugeot 108. Elektronische stabiliteitscontrole (ESP)
Elektronisch stabiliteitsprogramma (ESP: Electronic Stability Control) dat de volgende systemen omvat: het antiblokkeersysteem (ABS) en de elektronische remdrukregelaar, de noodremassistent ...

Modellen: