Fiat 500: Ruiten reinigen - Kennismaking met de auto - Fiat 500 - InstructieboekjeFiat 500: Ruiten reinigen

RUITENWISSERS VOOR

De hendel kan in vijf verschillende standen worden gezet (vier snelheidsniveaus ):

  1. ruitenwissers uitgeschakeld
  2. wissen met interval
  3. langzaam continu wissen
  4. snel continu wissen
  5. tijdelijke snelle werking (tuimelpositie).

RUITENWISSERS VOOR

RUITENWISSERS MET AUTOMATISCH WISSEN

De hendel kan in vier verschillende standen worden gezet (fig. 28):

  1. ruitenwisser gestopt (0)
  2. automatisch wissen (AUTO)
  3. langzaam continu wissen (LO)
  4. snel continu wissen (HI)

RUITENWISSERS MET AUTOMATISCH WISSEN

"Intelligente" wasfunctie

Trek de hendel naar het stuur (onstabiele stand) om de ruitensproeier in te schakelen. Houd de hendel aangetrokken om met één beweging de ruitenwissers/-sproeiers in te schakelen; de ruitenwissers worden automatisch ingeschakeld als de hendel langer dan een halve seconde naar het stuurwiel wordt getrokken.

De ruitenwissers blijven nog enkele slagen werken nadat de hendel is losgelaten; na enige seconden volgt nog een laatste reinigingsslag.

ACHTERRUITWISSER

Bij ingeschakelde ruitenwisser voor en ingeschakelde achteruitversnelling, is de werking van de achterruitwisser op dezelfde wijze continu.

ACHTERRUITWISSER

"Intelligente" wis-/wasfunctie

REGENSENSOR (voor bepaalde versies/markten)

De sensor wordt geactiveerd wanneer startinrichting op MAR is gedraaid en wordt gedeactiveerd in de STOP stand.

Dit is een systeem achter de binnenspiegel fig. 30 in contact met de voorruit. Deze kan de aanwezigheid van regen meten en dientengevolge het automatisch ruitenwissen beheren afhankelijk van de hoeveelheid water op de voorruit.

BELANGRIJK Houd de ruit rond de sensor schoon.

REGENSENSOR

AUTOMATISCH WISSEN (voor bepaalde versies/markten)

Inschakelen De gebruiker kan automatisch wissen kiezen door het bewegen van het rechter stuur fig. 33 naar de AUTO (B) positie. De bestuurder wordt geïnformeerd over de inschakeling van de automatische wisregeling door een enkele slag van de ruitenwissers.

Gevoeligheidsaanpassing De regensensorgevoeligheid kan worden aangepast via het displaymenu of op het UconnectTM 5" of 7" systeem.

Blokkering Als de starterschakelaar naar de STOP-positie wordt bewogen en de rechterstuurwielhendel in de AUTO (B) positie laat, wanneer het voertuig de volgende keer wordt gestart (startschakelaar in de MAR-positie), kan geen wiscyclus schade aan het systeem voorkomen als de voorruit handmatig wordt gewassen of als er ijs op zit. Om de automatische wismodus in te schakelen:

Uitschakelen De gebruiker kan automatisch wissen uitschakelen door het rechter stuurwiel naar een andere positie dan de AUTOpositie te bewegen.

Zie ook:

Toyota Aygo. Starten van de motor
1. Zorg ervoor dat de selectiehendel in stand N staat en trap het rempedaal (Multi-Mode Transmissie) of het koppelingspedaal (handgeschakelde transmissie) in. 2. Houd de hoek van de elektronische ...

KIA Picanto. Als u een lekke band hebt (met bandenreparatieset, indien van toepassing)
Lees voordat u de bandenreparatieset gaat gebruiken eerst de instructies. Compressor Fles met dichtmiddel De bandenreparatieset kan worden gebruikt om de band tijdelijk te repareren. ...

Mercedes-Benz A-Klasse. PRE-SAFE (preventieve inzittendenbescherming)
Inleiding De PRE-SAFE neemt in bepaalde gevaarlijke situaties preventieve maatregelen ter bescherming van de inzittenden.  Belangrijke veiligheidsaanwijzingen Aanwijzi ...

Modellen: