Fiat 500: Elektronische cruise control - Starten en rijden - Fiat 500 - InstructieboekjeFiat 500: Elektronische cruise control

Fiat 500 / Fiat 500 - Instructieboekje / Starten en rijden / Elektronische cruise control

(voor bepaalde versies/markten)

Dit is een elektronisch geregeld hulpsysteem waarmee de gewenste rijsnelheid gehandhaafd kan worden, zonder het gaspedaal in te hoeven trappen.

Het systeem kan gebruikt worden bij een snelheid van meer dan 30 km/h op lange, droge en rechte wegen met weinig veranderingen in de rijomstandigheden (bijv. snelwegen).

Het gebruik van de cruisecontrol wordt dus niet aanbevolen op buitenwegen met druk verkeer. Gebruik hem niet in de stad.

HET SYSTEEM INSCHAKELEN

Om het systeem in te schakelen, ring C fig. 95 naar de (cruise control symbool hieronder) positie draaien.

Wanneer het apparaat is ingeschakeld, wordt dit aangeduid door het symbool op het display (fig. 96, 97).

HET SYSTEEM INSCHAKELEN

HET SYSTEEM INSCHAKELEN

Het systeem kan niet worden ingeschakeld in de 1e of in de achteruitversnellingen: aangeraden wordt om hem in de 3e of hogere versnelling te zetten.

BELANGRIJK Het is gevaarlijk het systeem ingeschakeld te houden als het niet gebruikt wordt. Er bestaat een risico van per ongeluk inschakelen en de controle over het voertuig te verliezen vanwege onverwachte overmatige snelheid.

DE GEWENSTE SNELHEID INSCHAKELEN

Ga als volgt te werk:

Indien nodig (bijvoorbeeld bij inhalen) kan de snelheid gewoon verhoogd worden door het gaspedaal in te trappen; als het gaspedaal vervolgens wordt losgelaten, keert het voertuig terug naar de eerder opgeslagen snelheid.

Op afdalingen kan de snelheid bij ingeschakelde cruise-control iets hoger liggen dan de opgeslagen snelheid.

WAARSCHUWING Alvorens ring B omhoog of omlaag te draaien, moet het voertuig bij een constante snelheid rijden op een vlakke ondergrond

DE SNELHEID OPVOEREN

Zodra de elektronische Cruise Control is ingeschakeld, kan de snelheid verhoogd worden door op ring B omhoog te draaien.

SNELHEID VERLAGEN

Om de snelheid te laten afnemen met het systeem geactiveerd, ring B omlaag draaien.

DE SNELHEID WEER OPROEPEN

Bij versies met Dualogic versnellingsbak in modus D (Drive - automatisch), de CANC/RES A-knop indrukken en loslaten (fig. 95).

Bij versies met handgeschakelde of Dualogic versnellingsbak in sequentiГ«le modus moet u, om de eerder ingestelde snelheid op te roepen, accelereren tot deze snelheid wordt benaderd en de knop CANC/RES indrukken en loslaten.

HET SYSTEEM UITSCHAKELEN

Door het rempedaal een klein stukje in te trappen of de knop CANC in te drukken wordt de elektronische Cruise Control uitgeschakeld zonder dat de opgeslagen snelheid gewist wordt.

Het veranderen van de versnelling zorgt dat de Cruise Control uitschakelt.

HET SYSTEEM UITSCHAKELEN

De elektronische Cruise Control wordt uitgeschakeld door ring C fig. 95 naar stand 0 te draaien of de startschakelaar op STOP te zetten

Zie ook:

Hyundai i10. ESC werking
ESC AAN conditie Wanneer het contact in de AAN positie is, branden de ESC en ESC UIT indicatorlampen gedurende ongeveer 3 seconden en gaat uit, daarna is de ESC actief. Als dit lamp aan blijft, ...

Fiat 500. Achteruitkijkspiegels
BINNENSPIEGEL Deze spiegel is voorzien van een beveiligingsmechanisme dat ervoor zorgt dat de spiegel losschiet bij een heftige botsing met de passagier. Met hendeltje A fig. 19 kan de spiegel in ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Algemene aanwijzingen
Auto's met TIREFIT-set: De TIREFIT-set bevindt zich in de opbergruimte onder de bagageruimtebodem. Auto's met gereedschap voor het verwisselen van een wiel: Het gereedschap voor het ...

Modellen: