Toyota Aygo: Reinigen en beschermen
van het interieur van
uw auto - Onderhoud en verzorging - Onderhoud en verzorging - Toyota Aygo - InstructieboekjeToyota Aygo: Reinigen en beschermen van het interieur van uw auto

Toyota Aygo / Toyota Aygo - Instructieboekje / Onderhoud en verzorging / Onderhoud en verzorging / Reinigen en beschermen van het interieur van uw auto

Voer het volgende uit om het interieur van uw auto te beschermen en in perfecte staat te houden:

Beschermen van het interieur

Verwijder vuil en stof met een stofzuiger. Veeg vuile oppervlakken schoon met een in lauw water gedompelde doek.

Schoonmaken van lederen bekleding

Schoonmaken van kunstleder

■Onderhoud van lederen bekleding Om het interieur in een goede conditie te houden, raadt Toyota u aan het interieur van de auto ten minste twee keer per jaar schoon te maken.

■Schoonmaken van de vloerbedekking Er zijn verschillende reinigingsmiddelen op schuimbasis in de handel verkrijgbaar.

Gebruik een spons of een borstel om het schuim aan te brengen. Wrijf met elkaar overlappende cirkels. Gebruik geen water. Veeg vuile oppervlakken schoon en laat ze drogen. Het beste resultaat wordt verkregen als de vloerbedekking zo droog mogelijk wordt gehouden.

■Veiligheidsgordels Maak de veiligheidsgordels schoon met een mild sop, lauw water en een doek of spons. Controleer ook de gordels regelmatig op overmatige slijtage, rafels en scheuren.

WAARSCHUWING

■Water in de auto

 • Mors geen vloeistof in het interieur van de auto.

  Anders kunnen de elektrische onderdelen en dergelijke defect raken of vlam vatten.

 • Voorkom dat onderdelen of de bedrading van het SRS in het interieur nat worden.

  Een elektrische storing kan ervoor zorgen dat de airbags worden geactiveerd of niet op de juiste wijze werken, waardoor ernstig letsel kan ontstaan.

■Reinigen van het interieur (met name het dashboard) Gebruik geen autowas of lakcleaner. Het dashboard kan in de voorruit worden weerkaatst; hierdoor kan het gezichtsveld van de bestuurder worden belemmerd wat een ernstig ongeval tot gevolg kan hebben.

 

OPMERKING

■Reinigingsmiddelen

 • Gebruik de volgende reinigingsmiddelen niet, omdat ze verkleuring van het interieur of strepen en beschadigingen van gelakte oppervlakken kunnen veroorzaken:
 • Behalve de stoelen: Organische reinigingsmiddelen zoals wasbenzine en terpentine, alkalische of zuurhoudende middelen, textielverf en bleekmiddel
 • Stoelen: Alkalische en zuurhoudende middelen, zoals thinner, wasbenzine en alcohol
 • Gebruik geen autowas of lakcleaner. Het dashboard of andere gelakte delen van het interieur kunnen beschadigd raken.

■Voorkomen van beschadiging van lederen bekleding Neem de volgende voorzorgsmaatregelen in acht om beschadiging en vroegtijdige slijtage van lederen bekleding te voorkomen:

 • Verwijder stof en vuil onmiddellijk van de bekleding.
 • Stel de auto niet langdurig bloot aan direct zonlicht. Parkeer uw auto in de schaduw, vooral bij warm weer.
 • Leg geen vinyl of plastic voorwerpen of artikelen die was bevatten op de bekleding, aangezien ze bij hoge temperaturen in het interieur mogelijk aan het leer vast blijven kleven.

■Water op de vloerbedekking Was de vloerbedekking van de auto niet met water.

Water dat in contact komt met elektrische onderdelen boven of onder de vloerbedekking, kan schade aan de verschillende systemen van de auto veroorzaken, bijvoorbeeld aan het audiosysteem. Water kan bovendien roest aan de carrosserie veroorzaken.

■Bij het reinigen van de binnenzijde van de voorruit (auto's met sensor voor) Raak de sensor voor niet aan.

Als de camera een kras heeft of wordt geraakt, werken de PDS en LDA mogelijk niet goed meer of veroorzaakt deze een storing.

■Schoonmaken van de binnenzijde van de achterruit

 • Maak de achterruit niet schoon met een ruitenreiniger; een dergelijk middel kan de verwarmingsdraden beschadigen. Veeg de ruit voorzichtig schoon met een doek en lauw water. Maak de ruit in horizontale richting schoon, evenwijdig aan de verwarmingsdraden.
 • Voorkom beschadiging van de verwarmingsdraden.
Zie ook:

KIA Picanto. Voorwaarden voor de werking van het ISG-systeem
Het ISG-systeem werkt wanneer aan de volgende voorwaarden wordt voldaan: De bestuurder heeft de veiligheidsgordel vastgemaakt. Het bestuurdersportier en de motorkap zijn gesloten. Het va ...

KIA Picanto. Sensor detecteert afstand tot voorligger (radar vóór)
De sensor is bedoeld om een bepaalde afstand tot de voorligger aan te houden. Maar als de sensor verontreinigd is, bijvoorbeeld met sneeuw of regen, kan de gevoeligheid van de sensor afnem ...

KIA Picanto. ISG-systeem (Idle Stop & Go)  (indien van toepassing)
Uw auto kan zijn uitgerust met het ISG-systeem dat het brandstofverbruik vermindert door de motor automatisch uit te schakelen als de auto stilstaat (bijvoorbeeld bij een rood verkeerslicht, stop ...

Modellen: