Toyota Aygo: Gebruik van de mechanische sleutel (type C) - Informatie over sleutels - Bediening van
elk onderdeel - Toyota Aygo - InstructieboekjeToyota Aygo: Gebruik van de mechanische sleutel (type C)

Schuif het ontgrendelknopje opzij om de mechanische sleutel uit de elektronische sleutel te verwijderen.

Bewaar de mechanische sleutel na gebruik in de elektronische sleutel.

Zorg dat u de mechanische sleutel en de elektronische sleutel bij u hebt. Als de batterij van de elektronische sleutel leeg is of de instapfunctie niet goed werkt, bent u op de mechanische sleutel aangewezen.

Gebruik van de mechanische sleutel (type C)

■Als u uw sleutels verliest Een erkende Toyota-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige kan een nieuwe sleutel maken met behulp van een sleutel (type A of type B) of de andere sleutel (type C) en het sleutelnummer op uw plaatje met sleutelnummer. Bewaar het plaatje met het sleutelnummer op een veilige plaats buiten de auto, bijvoorbeeld in uw portemonnee.

■Aan boord van een vliegtuig (type B of type C) Druk aan boord van een vliegtuig nooit op de knoppen van de sleutel met afstandsbediening. Zorg dat de knoppen niet per ongeluk kunnen worden ingedrukt als de sleutel zich bijvoorbeeld in uw tas bevindt. Als op de toetsen van de sleutel wordt gedrukt, kunnen er radiogolven worden uitgezonden die de werking van de vliegtuigsystemen kunnen verstoren.

■Levensduur sleutelbatterij

Type B

Als de afstandsbediening niet werkt, is de batterij mogelijk leeg. Vervang de batterij indien nodig.

Type C

■Vervangen van de batterij (type C of type B)

■Bevestiging van het aantal geregistreerde sleutels Het aantal al geregistreerde sleutels kan worden bevestigd. Neem voor meer informatie contact op met een erkende Toyota-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige.

OPMERKING

■Voorkomen van beschadiging van de sleutel

  • Laat de sleutels niet vallen, stel ze niet bloot aan sterke schokken en buig ze niet.
  • Stel de sleutels niet langdurig bloot aan hoge temperaturen.
  • Voorkom dat de sleutels nat worden en reinig ze niet in een ultrasoon reinigingsbad of iets dergelijks.
  • Bevestig geen metaalhoudende of magnetische voorwerpen aan de sleutels en houd de sleutels uit de buurt van dergelijke voorwerpen.
  • Haal de sleutels niet uit elkaar.
  • Plak geen stickers o.i.d. op het oppervlak van de elektronische sleutel.
  • Houd de sleutels uit de buurt van apparaten die magnetische velden opwekken (bijvoorbeeld televisietoestellen, audiosystemen, inductiekookplaten en medische apparatuur, zoals laagfrequente therapeutische uitrusting).

■De elektronische sleutel bij u dragen (type C) Houd de elektronische sleutel altijd ten minste 10 cm uit de buurt van ingeschakelde elektrische apparaten. Radiogolven die worden uitgezonden door elektrische apparaten die zich minder dan 10 cm van de elektronische sleutel vandaan bevinden, kunnen de correcte werking van de sleutel hinderen.

■In geval van storingen in het Smart entry-systeem met startknop of andere problemen met de sleutel (type C) Laat uw auto met alle bijbehorende elektronische sleutels bij de auto nakijken door een erkende Toyota-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige.

■Wanneer u een elektronische sleutel verliest (type C) Als de elektronische sleutel zoek blijft, wordt het risico aanzienlijk groter dat de auto wordt gestolen. Ga onmiddellijk met alle overgebleven sleutels die bij uw auto zijn geleverd naar uw erkende Toyota-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige.

Zie ook:

KIA Picanto. Grotere kinderen
Kinderen die te groot zijn voor een kinderzitje moeten plaatsnemen op de achterstoelen en gebruikmaken van de aanwezige driepuntsgordels. Het heupgedeelte van de gordel moet zo strak en laag moge ...

Hyundai i10. Smartphone dockingstation (indien van toepassing)
De grootte van de smartphone die in het smartphone dockingstation geplaatst mag worden, is beperkt door de wet. Aanbevolen smartphone modellen: iPhone 5/6 en Galaxy S2/S3/S4/S5 Zie de afzond ...

Peugeot 108. Tellers
Kilometerteller/dagteller Als het contact wordt aangezet, wordt afhankelijk van de geselecteerde weergave bij het afzetten van de motor, de kilometerteller of de dagteller weergegeven. Druk ...

Modellen: