Mercedes-Benz A-Klasse: Wasstraat - Auto wassen en lakreiniging - Verzorging - Onderhoud en verzorging - Mercedes-Benz A-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz A-Klasse: Wasstraat

WAARSCHUWING Na het wassen van het voertuig hebben de remmen een verminderde remwerking. Er bestaat gevaar voor ongevallen!

Na het wassen van het voertuig voorzichtig remmen en rekening houden met de verkeerssituatie, totdat de volledige remwerking weer aanwezig is.

 Aanwijzing 

Wanneer de DISTRONIC automatische afstandsregeling of de HOLD-functie ingeschakeld zijn, remt de auto in bepaalde situaties automatisch.

Om schade aan de auto te vermijden de DISTRONIC automatische afstandsregeling en de HOLD-functie in de volgende of vergelijkbare situaties uitschakelen:

Bij wasstraten met automatische doorvoer erop letten, dat de automatische transmissie in de transmissiestand staat. In een andere transmissiestand kan de auto beschadigd raken.

Erop letten, dat:

Anders kan schade aan de auto ontstaan.  

De auto kan vanaf het begin in een automatische wasstraat worden gewassen.

De auto bij voorkeur in wasstraat met waselementen van textiel en zonder borstels wassen. Daardoor worden fijne krassen in de lak resp. de decorfolie vermeden.

Als de auto sterk vervuild is, moet deze worden voorgereinigd voordat deze in een wasstraat wordt gereinigd.

Na het wassen in een wasstraat moet de wax op de voorruit en de ruitenwisserrubbers worden verwijderd. Zo wordt streepvorming voorkomen en vermindert het wisgeluid dat door resten op de zijruit kan ontstaan.

Informatie 

Auto's met decorfolie: In de wasstraat een wasprogramma zonder hot wax kiezen.

Zie ook:

KIA Picanto. Wielen uitlijnen en balanceren
De wielen van uw auto zijn af fabriek zorgvuldig uitgelijnd en gebalanceerd voor een lange levensduur van de banden en optimale prestaties. Normaal gesproken is het niet nodig de wielen nogmaal ...

Hyundai i10. Passagierzitting onder lade (indien van toepassing)
Om de lade te openen, trekt u de lade eerst omhoog en vervolgens naar voren. WAARSCHUWING - Ontvlambare materialenBewaar geen ontvlambare/explosieve materialen in het lade. Deze voorwer ...

Citroen C1. Controles
Raadpleeg, tenzij anders aangegeven, het onderhoudsschema van de fabrikant dat betrekking heeft op de motoruitvoering van uw auto voor het controleren van bepaalde onderdelen. Laat de controles ...

Modellen: