Mercedes-Benz A-Klasse: Wasstraat - Auto wassen en lakreiniging - Verzorging - Onderhoud en verzorging - Mercedes-Benz A-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz A-Klasse: Wasstraat

WAARSCHUWING Na het wassen van het voertuig hebben de remmen een verminderde remwerking. Er bestaat gevaar voor ongevallen!

Na het wassen van het voertuig voorzichtig remmen en rekening houden met de verkeerssituatie, totdat de volledige remwerking weer aanwezig is.

 Aanwijzing 

Wanneer de DISTRONIC automatische afstandsregeling of de HOLD-functie ingeschakeld zijn, remt de auto in bepaalde situaties automatisch.

Om schade aan de auto te vermijden de DISTRONIC automatische afstandsregeling en de HOLD-functie in de volgende of vergelijkbare situaties uitschakelen:

Bij wasstraten met automatische doorvoer erop letten, dat de automatische transmissie in de transmissiestand staat. In een andere transmissiestand kan de auto beschadigd raken.

Erop letten, dat:

Anders kan schade aan de auto ontstaan.  

De auto kan vanaf het begin in een automatische wasstraat worden gewassen.

De auto bij voorkeur in wasstraat met waselementen van textiel en zonder borstels wassen. Daardoor worden fijne krassen in de lak resp. de decorfolie vermeden.

Als de auto sterk vervuild is, moet deze worden voorgereinigd voordat deze in een wasstraat wordt gereinigd.

Na het wassen in een wasstraat moet de wax op de voorruit en de ruitenwisserrubbers worden verwijderd. Zo wordt streepvorming voorkomen en vermindert het wisgeluid dat door resten op de zijruit kan ontstaan.

Informatie 

Auto's met decorfolie: In de wasstraat een wasprogramma zonder hot wax kiezen.

Zie ook:

Citroen C1. Brandstoftank
De inhoud van de brandstoftank bedraagt ongeveer 35 liter. Te laag brandstofniveau Als het brandstofniveau te laag is, gaat dit verklikkerlampje branden in combinatie met een geluidssignaal. ...

KIA Picanto. Een snelheidslimiet instellen
1. Druk tweemaal op de toets snelheidslimiet op het stuurwiel om de snelheidslimietregeling in te schakelen. Het controlelampje snelheidslimiet gaat branden. 2. Beweeg de hendel omlaag ...

Fiat 500. ESC (Electronic Stability Control) - systeem
Dit is een elektronisch systeem dat de voertuigstabiliteit regelt als de wielen hun grip verliezen, het helpt de juiste koers te handhaven. Het systeem herkent potentieel gevaarlijke situaties vo ...

Modellen: