Mercedes-Benz A-Klasse: Rijden in de winter - Rijtips - Rijden en parkeren - Mercedes-Benz A-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz A-Klasse: Rijden in de winter

WAARSCHUWING Als op een glad wegdek wordt teruggeschakeld om de remwerking van de motor te vergroten, kunnen de aangedreven wielen hun grip verliezen. Er bestaat verhoogd slipgevaar en gevaar voor ongevallen!

Op een glad wegdek niet terugschakelen om de remwerking van de motor te vergroten.

GEVAAR Als het uitlaateindstuk geblokkeerd is of als er onvoldoende ventilatie mogelijk is, kunnen giftige uitlaatgassen, in het bijzonder koolmonoxide, de auto binnendringen. Dat is bijvoorbeeld het geval als de auto vast komt te zitten in de sneeuw. Er dreigt levensgevaar!

Als de motor of de interieurvoorverwarming moeten blijven werken, het uitlaateindstuk en de directe omgeving van de auto sneeuwvrij houden. Een zijruit aan de van de wind afgekeerde zijde van de auto openen om voldoende toevoer van buitenlucht te waarborgen.

 

Voor het begin van de winter bij een gekwalificeerde werkplaats een winterinspectie laten uitvoeren.

Bij gladheid zeer voorzichtig rijden. Abrupt accelereren, sturen en remmen vermijden. De TEMPOMAT of de DISTRONIC automatische afstandsregeling niet gebruiken.

Als de auto in een slip dreigt te raken of als u bij lage snelheid niet kunt stoppen:

Auto's met handgeschakelde versnellingsbak: De neutraalstand inschakelen.

Auto's met automatische transmissie: De transmissie in de stand zetten.

De auto door stuurcorrecties onder controle proberen te houden.

De buitentemperatuurmeter is niet bedoeld als ijswaarschuwing en daarom ook niet geschikt voor dit doel. Een veranderde buitentemperatuur wordt vertraagd weergegeven.

Een weergegeven temperatuur iets boven het vriespunt is geen garantie dat het wegdek vrij van ijs is. Er kan zich desondanks ijs op het wegdek hebben gevormd, in het bijzonder in bosrijk gebied of op bruggen.

Zodra de temperatuur het vriespunt nadert, moet bijzondere aandacht aan de staat van het wegdek worden gegeven.

Meer informatie over het rijden met een sneeuwkettingen .

Meer informatie over het rijden met zomerbanden .

De aanwijzingen in het hoofdstuk "Gebruik in de winter"  in acht nemen.

Zie ook:

Citroen C1. Ruitenwisserblad vervangen
Demonteren van een wisserblad vóór Til de ruitenwisserarm op. Verwijder het wisserblad door het naar buiten te schuiven. Monteren van een wisserblad vóór ...

KIA Picanto. Auto lostrekken door heen en weer te schommelen
Draai eerst het stuurwiel een aantal keren naar rechts en naar links om de voorwielen vrij te maken wanneer de auto vastzit in sneeuw, zand of modder en de auto heen en weer moet worden geschom ...

Peugeot 108. Benzinemotoren
PureTech 82 VTi 68 Reservoir ruitensproeiervloeistof. Reservoir koelvloeistof. Luchtfilter. Reservoir remvloeistof. Accu Zekeringkast. Oliepeilstok. Motorolie (bij)vullen. A ...

Modellen: