Mercedes-Benz A-Klasse: Neutraalstand N inschakelen - DIRECT SELECT-keuzehendel - Automatische transmissie - Rijden en parkeren - Mercedes-Benz A-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz A-Klasse: Neutraalstand N inschakelen

WAARSCHUWING Wanneer kinderen zonder toezicht in de auto achterblijven, kunnen deze:

Bovendien kunnen de kinderen de auto in beweging zetten, door bijvoorbeeld: Er bestaat gevaar voor letsel en ongevallen!

Kinderen en dieren nooit zonder toezicht in de auto achterlaten.

Bij het verlaten van de auto altijd de sleutel meenemen en de auto vergrendelen. Dit geldt ook voor mobiele telefoons, als de functie "Digitale sleutel in de smartphone" via de Mercedes me connect web-app geactiveerd is.  

Als de transmissie in de stand of staat: De DIRECT SELECT-keuzehendel tot de eerste weerstand omhoog- of omlaagdrukken.

Als de transmissie in de stand staat: Het rempedaal indrukken en de DIRECT SELECT-keuzehendel tot de eerste weerstand omhoog- of omlaagdrukken.

Als de motor wordt afgezet bij de transmissiestand of schakelt de automatische transmissie automatisch in de stand .

Met de sleutel: Als vervolgens het bestuurders- of passagiersportier wordt geopend of de sleutel wordt verwijderd, schakelt de automatische transmissie automatisch in de stand .

Met de start-stoptoets: Als vervolgens het bestuurders- of passagiersportier wordt geopend, schakelt de automatische transmissie automatisch in de stand .

Als de automatische transmissie in de neutraalstand moet blijven staan, bijvoorbeeld bij het wassen van de auto in wasstraten met automatische doorvoer:

Auto's met start-stoptoets: De start-stoptoets uit het contactslot verwijderen.

De sleutel in het contactslot steken.

Alle auto's: Het contact inschakelen.

Het rempedaal indrukken en ingedrukt houden.

De neutraalstand inschakelen.

Het rempedaal loslaten.

De elektrische parkeerrem vrijzetten.

Het contact afzetten en de sleutel in het contactslot laten zitten.   

Rijstand D inschakelen

Als de transmissie in de stand of staat: De DIRECT SELECT-keuzehendel tot voorbij de eerste weerstand omlaagdrukken.

Als de transmissie in de stand staat: Het rempedaal indrukken en de DIRECT SELECT-keuzehendel tot voorbij de eerste weerstand omlaagdrukken.

Zie ook:

KIA Picanto. Een snelheidslimiet instellen
1. Druk tweemaal op de toets snelheidslimiet op het stuurwiel om de snelheidslimietregeling in te schakelen. Het controlelampje snelheidslimiet gaat branden. 2. Beweeg de hendel omlaag ...

KIA Picanto. Controlelampje startblokkeersysteem (zonder Smart Key)
Dit controlelampje gaat branden: Als de auto het startblokkeersysteem in uw sleutel herkent als het contact AAN staat. - Op dat moment kunt u de motor starten. - Het controlelampje ga ...

KIA Picanto. Standen contactslot
LOCK (op het stuurslot) Het stuurslot beschermt tegen diefstal. De contactsleutel kan alleen uit het contact worden verwijderd als het contact in stand LOCK staat. Als na het parkeren van d ...

Modellen: