Mercedes-Benz A-Klasse: Neutraalstand N inschakelen - DIRECT SELECT-keuzehendel - Automatische transmissie - Rijden en parkeren - Mercedes-Benz A-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz A-Klasse: Neutraalstand N inschakelen

WAARSCHUWING Wanneer kinderen zonder toezicht in de auto achterblijven, kunnen deze:

Bovendien kunnen de kinderen de auto in beweging zetten, door bijvoorbeeld: Er bestaat gevaar voor letsel en ongevallen!

Kinderen en dieren nooit zonder toezicht in de auto achterlaten.

Bij het verlaten van de auto altijd de sleutel meenemen en de auto vergrendelen. Dit geldt ook voor mobiele telefoons, als de functie "Digitale sleutel in de smartphone" via de Mercedes me connect web-app geactiveerd is.  

Als de transmissie in de stand of staat: De DIRECT SELECT-keuzehendel tot de eerste weerstand omhoog- of omlaagdrukken.

Als de transmissie in de stand staat: Het rempedaal indrukken en de DIRECT SELECT-keuzehendel tot de eerste weerstand omhoog- of omlaagdrukken.

Als de motor wordt afgezet bij de transmissiestand of schakelt de automatische transmissie automatisch in de stand .

Met de sleutel: Als vervolgens het bestuurders- of passagiersportier wordt geopend of de sleutel wordt verwijderd, schakelt de automatische transmissie automatisch in de stand .

Met de start-stoptoets: Als vervolgens het bestuurders- of passagiersportier wordt geopend, schakelt de automatische transmissie automatisch in de stand .

Als de automatische transmissie in de neutraalstand moet blijven staan, bijvoorbeeld bij het wassen van de auto in wasstraten met automatische doorvoer:

Auto's met start-stoptoets: De start-stoptoets uit het contactslot verwijderen.

De sleutel in het contactslot steken.

Alle auto's: Het contact inschakelen.

Het rempedaal indrukken en ingedrukt houden.

De neutraalstand inschakelen.

Het rempedaal loslaten.

De elektrische parkeerrem vrijzetten.

Het contact afzetten en de sleutel in het contactslot laten zitten.   

Rijstand D inschakelen

Als de transmissie in de stand of staat: De DIRECT SELECT-keuzehendel tot voorbij de eerste weerstand omlaagdrukken.

Als de transmissie in de stand staat: Het rempedaal indrukken en de DIRECT SELECT-keuzehendel tot voorbij de eerste weerstand omlaagdrukken.

Zie ook:

Citroen C1. Adviezen met betrekking tot kinderzitjes
De onjuiste bevestiging van een kinderzitje brengt de veiligheid van het kind in gevaar bij een aanrijding. Controleer of er geen veiligheidsgordel of gesp van de veiligheidsgordel onder het ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Algemene aanwijzingen
Bij de bandenspanningscontrole bevinden zich in de wielen van de auto sensoren die de bandenspanning in de banden bewaken. Als de spanning van een of meerdere banden daalt, waarschuwt de ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Inleiding veiligheidssysteem
Het veiligheidssysteem kan bij een ongeval het risico reduceren dat inzittenden met delen van het interieur in aanraking komen. Daarnaast kan het veiligheidssysteem ook de belastingen ...

Modellen: