Mercedes-Benz A-Klasse: Variabele limiter selecteren - Limiter - Rijsystemen - Rijden en parkeren - Mercedes-Benz A-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz A-Klasse: Variabele limiter selecteren

Controleren of het LIM-controlelampje brandt.

Zo ja, dan is de variabele limiter al geselecteerd.

Zo nee, de TEMPOMAT-hendel in de richting van de pijl drukken.

  • Het LIM-controlelampje in de TEMPOMAT-hendel brandt. De variabele limiter is geselecteerd.   

    Actuele snelheid opslaan

    Bij draaiende motor kan met de TEMPOMAT-hendel elke snelheid vanaf 30 km/h worden ingesteld.

    De TEMPOMAT-hendel kort omhoog of omlaag aantippen.

  • De actuele snelheid wordt opgeslagen en wordt als snelheidsbegrenzing op het multifunctioneel display weergegeven.   

    Actuele snelheid opslaan of de als laatste opgeslagen snelheid oproepen

    WAARSCHUWING Als de opgeslagen snelheid wordt opgeroepen en de actuele snelheid hoger is, remt de auto af. Als de opgeslagen snelheid niet bekend is, kan de auto onverwacht remmen. Er bestaat gevaar voor ongevallen!

    De verkeerssituatie in acht nemen voordat de opgeslagen snelheid wordt opgeroepen. Als de opgeslagen snelheid niet bekend is, de gewenste snelheid nieuw invoeren.

    De TEMPOMAT-hendel kort naar u toe trekken .   

    Snelheid instellen

    Instelling in stappen van 10 km/h: De TEMPOMAT-hendel tot voorbij het drukpunt kort omhoog voor een hogere snelheid of kort omlaag een lagere snelheid drukken.

    of

    De TEMPOMAT-hendel zo lang over het drukpunt drukken en ingedrukt houden, tot de gewenste snelheid is ingesteld. Omhoog voor een hogere snelheid of omlaag voor een lagere snelheid.

    Instelling in stappen van 1 km/h: De TEMPOMAT-hendel tot het drukpunt kort omhoog voor een hogere snelheid of kort omlaag een lagere snelheid aantippen.

    of

    De TEMPOMAT-hendel zo lang tot het drukpunt ingedrukt houden, tot de gewenste snelheid is ingesteld. Omhoog voor een hogere snelheid of omlaag voor een lagere snelheid.

      Zie ook:

      KIA Picanto. Aanvullende veiligheidsmaatregelen
      Vervoer nooit mensen in de bagageruimte of op een neergeklapte rugleuning. Laat iedereen rechtop zitten, met zijn rug tegen de rugleuning van de stoel, de veiligheidsgordel om en de voe ...

      Mercedes-Benz A-Klasse. Ruiten ontwasemen
      Van binnen beslagen ruiten Airconditioning De functie "Koeling met luchtdroging" inschakelen. Als de ruiten beslagen blij ...

      Ford Ka+. Bandenspanningcontrolesysteem
      WAARSCHUWINGHet controlesysteem voor lage bandenspanning vormt geen vervanging voor handmatige controle van de bandenspanning. De bandenspanning moet regelmatig (minstens een keer per maan ...

    • Modellen: