Mercedes-Benz A-Klasse: Koelvloeistof - Bedrijfsstoffen en inhouden - Technische gegevens - Mercedes-Benz A-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz A-Klasse: Koelvloeistof

Belangrijke veiligheidsaanwijzingen

WAARSCHUWING Als antivriesmiddel op hete onderdelen in de motorruimte terecht komt, kan deze ontsteken. Er bestaat gevaar voor brand en letsel!

De motor laten afkoelen, voordat bijvullen wordt bijgevuld. Er mag geen antivriesmiddel naast de vulopening terecht komen; dit controleren. Met antivriesmiddel vervuilde onderdelen grondig reinigen, voordat de motor wordt gestart.

 Aanwijzing 

Alleen voorgemengde koelvloeistof bijvullen met de gewenste vorstbescherming. Anders is er gevaar voor motorschade.

Zie voor meer informatie over de koelvloeistof de Mercedes-Benz-bedrijfsstoffenvoorschriften, MB BeVo , bijvoorbeeld op internet onder . Of wendt u zich tot een gekwalificeerde werkplaats.

 

Altijd een geschikte koelvloeistof gebruiken - ook in landen met hoge temperaturen!

Anders is het motorkoelsysteem niet voldoende beschermd tegen corrosie en oververhitting.

 Informatie 

De koelvloeistof regelmatig laten verversen bij een gekwalificeerde werkplaats en dit in het onderhoudsboekje laten bevestigen.

 

Bij de omgang met koelvloeistof de belangrijke veiligheidsaanwijzingen over bedrijfsstoffen in acht nemen .

De koelvloeistof is een mengsel van water en een anticorrosie- en antivriesmiddel. Dit zorgt voor: Als de koelvloeistof bestaat uit het voorgeschreven mengsel van anticorrosie- en antivriesmiddel, ligt het kookpunt van de koelvloeistof tijdens de werking op circa 130 .

Het aandeel anticorrosie- en antivriesmiddel in het motorkoelsysteem moet

Mercedes-Benz adviseert een koelvloeistof resp. een anticorrosie- en antivriesmiddelconcentraat volgens MB BeVo 310.1.

Informatie 

Bij de eerste aflevering van de auto is het koelsysteem gevuld met een koelvloeistof die bescherming biedt tegen vorst en corrosie.

De koelvloeistof wordt bij elk onderhoudsinterval bij een gekwalificeerde werkplaats gecontroleerd.

Zie ook:

Mercedes-Benz A-Klasse. Neutraalstand N inschakelen
WAARSCHUWING Wanneer kinderen zonder toezicht in de auto achterblijven, kunnen deze: uitrusting van de auto bedienen en bijvoorbeeld bekneld raken. ...

Ford Ka+. Werking
Buitenlucht Zorg dat de luchtinlaat voor de voorruit niet geblokkeerd is (bijv. met sneeuw of bladeren), zodat het klimaatregelsysteem goed kan werken.Gerecirculeerde lucht De lucht in ...

Hyundai i10. Om het openen en sluiten
Om het schuifdak openen, trek de hefboom voor het schuifdak achterwaarts. Om het schuifdak sluiten, duwt u de hefboom voor het schuifdak voorwaarts. Automatische schuif open Om de auto sc ...

Modellen: