Mercedes-Benz A-Klasse: ETS/4ETS (elektronisch tractiesysteem) - ESP (elektronisch stabiliteitsprogramma) - Rijveiligheidssystemen - Veiligheid - Mercedes-Benz A-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz A-Klasse: ETS/4ETS (elektronisch tractiesysteem)

Informatie 

Het onderwerp "Belangrijke veiligheidsaanwijzingen" in acht nemen.

De tractieregeling ETS is een onderdeel van het ESP. Bij auto's met 4MATIC vormt 4ETS onderdeel van het ESP.

De tractieregeling remt de aangedreven wielen afzonderlijk af als deze doordraaien. Daardoor kunt u ook op gladde wegen wegrijden of accelereren, bijvoorbeeld bij een eenzijdig gladde ondergrond. Bovendien wordt meer aandrijfkoppel overgebracht naar het wiel of de wielen met grip.

Als het ESP wordt uitgeschakeld, blijft de tractieregeling actief.

Belangrijke veiligheidsaanwijzingen

Informatie 

Het onderwerp "Belangrijke veiligheidsaanwijzingen" in acht nemen.

WAARSCHUWING Als het ESP een storing vertoont, wordt de auto niet door het ESP gestabiliseerd. Bovendien zijn ook andere rijveiligheidssystemen uitgeschakeld. Er bestaat verhoogd slipgevaar en gevaar voor ongevallen!

Voorzichtig verder rijden. Het ESP bij een gekwalificeerde werkplaats laten controleren.

 

Auto's zonder 4MATIC: Bij het slepen van de auto met opgetilde vooras de aanwijzingen met betrekking tot het ESP in acht nemen.

Als het waarschuwingslampje ESP OFF permanent brandt, is het ESP uitgeschakeld.

Als het waarschuwingslampje ESP en het waarschuwingslampje permanent branden, is het ESP vanwege een storing niet beschikbaar.

De informatie over de waarschuwingslampjes en de displaymeldingen, die in het combi-instrument kunnen worden weergegeven  in acht nemen.

Alleen wielen met de aanbevolen bandenmaten monteren. Alleen dan kan het ESP naar behoren functioneren.

Zie ook:

Mercedes-Benz A-Klasse. Aanhangwagen aankoppelen
De transmissie moet in de stand staan. De elektrische parkeerrem inschakelen. De aanhangwagen horizontaal achter de auto zetten. De aanhangwagen aankoppel ...

KIA Picanto. Zekeringkast motorruimte
Zekeringkast motorruimte (benzinemotor) (Kappa 1,0/1,2 liter MPI motor) Relais (Kappa 1,0/1,2 liter MPI benzinemotor) Zekeringkast motorruimte (benzinemotor) (Kappa 1,0 liter M ...

Hyundai i10. Bekerhouder
WAARSCHUWING - Hete vloeistoffen Plaats geen open bekers met hete vloeistof in de bekerhouder terwijl het voertuig in rijdt. Indien de hete vloeistof wordt gemorst, kunt u uzelf ve ...

Modellen: