Mercedes-Benz A-Klasse: EBD (elektronische remkrachtverdeling) - Rijveiligheidssystemen - Veiligheid - Mercedes-Benz A-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz A-Klasse: EBD (elektronische remkrachtverdeling)

Algemene informatie

Om de rijstabiliteit tijdens het remmen te verbeteren controleert en regelt de EBD de remdruk voor de achterwielen. 

Belangrijke veiligheidsaanwijzingen

Informatie 

Het onderwerp "Belangrijke veiligheidsaanwijzingen" in acht nemen.

WAARSCHUWING Als de EBD een storing vertoont kunnen achterwielen bijvoorbeeld bij een noodstop blokkeren. Er bestaat verhoogd slipgevaar en gevaar voor ongevallen!

Uw rijstijl aanpassen aan het gewijzigde rijgedrag. Het remsysteem bij een gekwalificeerde werkplaats laten controleren.

 

De aanwijzingen met betrekking tot de waarschuwings- en controlelampjes in acht nemen en met betrekking tot de displaymeldingen.

ADAPTIVE BRAKE

De ADAPTIVE BRAKE zorgt voor een verhoogde remveiligheid en voor een verhoogd remcomfort. De ADAPTIVE BRAKE heeft naast de remfunctie ook de HOLD-functie  en de hellingassistent .
Zie ook:

Toyota Aygo. Als de selectiehendel niet in een andere stand gezet kan worden (auto's met Multi-Mode Transmissie)
Als de selectiehendel niet in een andere stand gezet kan worden terwijl u het rempedaal ingetrapt hebt, kan er een probleem aanwezig zijn in het schakelblokkeersysteem (een systeem dat voorko ...

KIA Picanto. Een kinderzitje (CRS) installeren
WAARSCHUWING Doe altijd het volgende voordat u een kinderzitje installeert:Lees en volg de instructies van de fabrikant van het kinderzitje. Het niet naleven van alle waarschuwingen en ...

Hyundai i10. Band met TPMS vervangen
Als u een lekke band heeft, gaat de lamp lage bandenspanning aangeeft branden. Wij aanbevelen de lekke band te worden gecontroleerd door een erkende HYUNDAI verdeler. OPMERKING We raden aa ...

Modellen: