Mercedes-Benz A-Klasse: De auto op een helling stoppen - Rijtips - Automatische transmissie - Rijden en parkeren - Mercedes-Benz A-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz A-Klasse: De auto op een helling stoppen

WAARSCHUWING Als de koppeling oververhit raakt, ontkoppelt de elektronica automatisch. Daardoor wordt de krachtoverbrenging onderbroken. Op bijvoorbeeld een helling kan de auto terugrollen. Er bestaat gevaar voor ongevallen!

De auto nooit op hellingen vasthouden door het indrukken van het gaspedaal.

 

Als de auto door het indrukken van het gaspedaal op hellingen wordt tegengehouden, kan de koppeling oververhit raken. Als de koppeling oververhit is klinkt een waarschuwingssignaal.

Alle auto's (behalve auto's in AMG-uitvoering): Op het multifunctioneel display verschijnt de displaymelding Voertuig stoppen Schakelstand P kiezen Motor laten draaien . Verder rijden is pas mogelijk na afkoeling van de koppeling en doven van de displaymelding op het multifunctioneel display.

Auto's in AMG-uitvoering: Op het multifunctioneel display verschijnt de displaymelding Transmissieolie oververhit Voorzichtig doorrijden .

De auto niet op hellingen tegenhouden door het indrukken van het gaspedaal. In plaats daarvan de auto op hellingen altijd tegenhouden door het:

Kickdown

Als u maximaal wilt accelereren, de kickdown gebruiken:

Het gaspedaal tot voorbij het drukpunt indrukken.

  • De automatische transmissie schakelt afhankelijk van het motortoerental in een lagere versnelling.

    Gas terug nemen als de gewenste snelheid is bereikt.

  • De automatische transmissie schakelt weer op. Auto's in AMG-uitvoering: De kickdown is alleen mogelijk in de automatische rijprogramma's en in het kortstondig handmatig rijprogramma M. Als het handmatig rijprogramma M permanent wordt ingeschakeld, is de kickdown niet mogelijk.

    Meer informatie over de kickdown in het handmatig rijprogramma M .

      Zie ook:

      Mercedes-Benz A-Klasse. 4MATIC
      Aanwijzing  De auto mag nooit worden gesleept met slechts een opgetilde as. Hierdoor kan het achterasdifferentieel worden beschadigd. Dergelijke schade wordt niet door d ...

      KIA Picanto. Waarschuwingslampje ABS
      Dit waarschuwingslampje gaat branden: Als het contact of de toets ENGINE START/STOP (motor starten/stoppen) in de stand ON (aan) wordt gezet. - Het lampje blijft ongeveer 3 seconden brand ...

      Hyundai i10. Luchtinname
      Dit wordt gebruikt om de buitenluchtpositie of recirculatiepositie te selecteren. Om de circulatie te veranderen naar reciculatie, druk op de controle knop. Recirculatie luchtpositie De lamp ...

    • Modellen: