Mercedes-Benz A-Klasse: Belangrijke veiligheidsaanwijzingen - Motorkap - Motorruimte - Onderhoud en verzorging - Mercedes-Benz A-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz A-Klasse: Belangrijke veiligheidsaanwijzingen

WAARSCHUWING Een ontgrendelde motorkap kan tijdens het rijden opengaan en het zicht belemmeren. Er bestaat gevaar voor ongevallen!

De motorkap nooit ontgrendelen tijdens het rijden. Voor iedere rit controleren dat de motorkap vergrendeld is.

WAARSCHUWING De motorkap kan bij het openen en sluiten plotseling in de eindstand vallen. Er bestaat gevaar voor letsel voor personen in het zwenkbereik van de motorkap!

De motorkap alleen openen en sluiten als niemand zich in het zwenkbereik bevindt.

WAARSCHUWING Als bij een oververhit geraakte motor of een brand in de motorruimte de motorkap wordt geopend, kunt u met hete gassen of andere weglekkende bedrijfsstoffen in contact komen. Gevaar voor letsel!

Voordat de motorkap wordt geopend, een oververhitte motor laten afkoelen. Bij een brand in de motorruimte de motorkap gesloten laten en de hulp inroepen van de brandweer.

WAARSCHUWING In de motorruimte bevinden zich bewegende onderdelen. Bepaalde onderdelen kunnen ook verder draaien als het contact is afgezet of zonder waarschuwing weer gaan draaien - de ventilateur van de radiateur. Er bestaat gevaar voor letsel!

Als werkzaamheden in de motorruimte moeten worden uitgevoerd:

WAARSCHUWING Het ontstekingssysteem en het brandstofinspuitsysteem werken met hoge spanning. Als u spanningvoerende onderdelen aanraakt, kunt u een stroomstoot krijgen. Gevaar voor letsel!

Nooit onderdelen van het ontstekingssysteem en het brandstofinspuitsysteem bij ingeschakeld contact aanraken.

Zie ook:

Toyota Aygo. Voordat u een noodreparatie uitvoert
Controleer de mate waarin de band beschadigd is. Een band mag alleen met de bandenreparatieset worden gerepareerd indien de beschadiging te wijten is aan perforatie van het loopvlak door een sp ...

Ford Ka+. Plaatsen zekeringenhouders
Zekeringkast motorruimte Deze zekeringkast bevindt zich in de motorruimte. Zekeringenkast in passagierscompartiment De zekeringenkast bevindt zich achter het handschoenenkastje. Ga als ...

Fiat 500. Interieur
Controleer af en toe of er geen water onder de matten is blijven staan (wegens water dat van schoenen, paraplu’s, enz. druppelt), waardoor het plaatwerk kan gaan roesten. STOELEN EN STOFFEN BE ...

Modellen: