Mercedes-Benz A-Klasse: Belangrijke veiligheidsaanwijzingen - PARKTRONIC-parkeerassistent - Rijsystemen - Rijden en parkeren - Mercedes-Benz A-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz A-Klasse: Belangrijke veiligheidsaanwijzingen

De PARKTRONIC-parkeerassistent is een elektronische parkeerhulp met ultrasone sensoren. Het bewaakt met behulp van zes sensoren in de voorbumper en zes sensoren in de achterbumper de omgeving van de auto. De PARKTRONIC-parkeerassistent geeft de afstand tussen de auto en een obstakel optisch en akoestisch aan.

De PARKTRONIC-parkeerassistent is slechts een hulpmiddel. De bestuurder moet altijd zelf goed op de directe omgeving blijven letten. De bestuurder blijft te allen tijde verantwoordelijk voor het veilig manoeuvreren en parkeren. Bij het manoeuvreren of parkeren mogen zich geen personen, dieren of voorwerpen in het manoeuvreergebied bevinden; dit controleren.

Aanwijzing 

Bij het inparkeren in het bijzonder op obstakels letten die zich onder of boven de sensoren bevinden, bijvoorbeeld bloembakken of aanhangwagendissels. De PARKTRONIC-parkeerassistent herkent dergelijke objecten in de directe omgeving niet. De auto of het object kunnen dan worden beschadigd.

Sneeuw en voorwerpen die ultrasoongolven absorberen worden mogelijk niet herkend door de sensoren.

Ultrasone bronnen zoals een wasstraat, de luchtdrukremsystemen van vrachtwagens of een persluchthamer kunnen de PARKTRONIC- parkeerassistent storen.

In onregelmatig terrein werkt de PARKTRONIC-parkeerassistent eventueel niet correct.

Als de aanhangwagenvoorziening niet wordt gebruikt, de kogelhals inklappen. De minimale detectieafstand van de PARKTRONIC-parkeerassistent tot een obstakel heeft betrekking op de bumper en niet op de kogelhals.  

De PARKTRONIC-parkeerassistent is automatisch geactiveerd wanneer:

Bij snelheden boven 18 km/h wordt de PARKTRONIC-parkeerassistent uitgeschakeld. Bij lagere snelheden wordt de PARKTRONIC weer ingeschakeld.

Auto's met aanhangwagenvoorziening: Als de elektrische verbinding tussen de auto en aanhangwagen is aangesloten, is de PARKTRONIC-parkeerassistent voor de achterzijde uitgeschakeld.

Zie ook:

Ford Ka+. Interieurverlichting
Instapverlichting Off Portiercontact On Wanneer u de schakelaar in stand B zet, gaat de instapverlichting branden wanneer u een portier of de achterklep ontgrendelt of opent. ...

Fiat 500. Brandstofafsluitsysteem
Deze grijpt bij een botsing in en veroorzaakt het volgende: de afsluiting van de brandstoftoevoer waarna de motor afslaat automatisch ontgendelen van de portieren inschakeling van de interi ...

Peugeot 108. Motorkap
Openen Trek de hendel aan de onderzijde van het dashboard naar u toe. De koelventilator kan ook nog gaan draaien nadat de motor is afgezet: houd daarom voorwerpen en kleding uit de ...

Modellen: