Mercedes-Benz A-Klasse: Belangrijke veiligheidsaanwijzingen - Lichtbronnen vervangen - Verlichting en ruitenwissers - Mercedes-Benz A-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz A-Klasse: Belangrijke veiligheidsaanwijzingen

WAARSCHUWING Lampjes, verlichting en stekkers kunnen in het gebruik zeer heet worden. Bij het vervangen van een lampje kunt u zich aan deze onderdelen branden. Er bestaat gevaar voor letsel!

Deze onderdelen laten afkoelen voordat u het lampje vervangt.

 

Geen lichtbron gebruiken die is gevallen of waarvan het glas krassen vertoont.

De lichtbron kan uit elkaar spatten, als: Lichtbronnen alleen gebruiken in afgesloten, daarvoor geconstrueerde lampen. Alleen vervangende lichtbronnen van hetzelfde type en met de voorgeschreven spanning gebruiken.

Vlekken op het glas van de lichtbron verkorten de levensduur. Het glas van de gloeilamp nooit met blote handen beetpakken. Indien noodzakelijk het glas van de gloeilamp als deze koud is met alcohol of spiritus reinigen en met een niet-pluizende doek schoonwrijven.

De lichtbronnen tegen vochtigheid beschermen. De lichtbronnen niet met vloeistof in aanraking brengen.

Alleen de aangegeven lichtbronnen vervangen. Lichtbronnen die u niet zelf kunt vervangen laten vervangen bij een gekwalificeerde werkplaats.

Als u bij het vervangen van een lichtbron hulp nodig heeft, contact opnemen met een gekwalificeerde werkplaats.

Als ook de nieuwe lichtbron niet brandt, naar een gekwalificeerde werkplaats gaan.

De koplampen en de verlichting spelen een belangrijke rol bij de veiligheid. Daarom erop letten dat deze altijd werken. De koplampinstelling regelmatig laten controleren.

Auto's met LED-koplampen: De lampunits aan de voor- en achterzijde van de auto zijn uitgerust met LED-lichtbronnen. De lichtbronnen van de auto niet zelf vervangen. Contact opnemen met een gekwalificeerde werkplaats die over de benodigde vakkennis en uitrusting beschikt om de vereiste werkzaamheden uit te voeren.

Zie ook:

KIA Picanto. Waarschuwing te lage bandenspanning
Het ( ) waarschuwingslampje gaat branden wanneer vastgesteld is dat er een band is met een te lage spanning. Bij bepaalde typen wordt bovenstaande melding op het instrumentenpaneel weergegeven. ...

KIA Picanto. Controlelampje remblokslijtage
Uw auto is voorzien van schijfremmen. Wanneer de remblokken vóór of achter versleten zijn, hoort u als waarschuwing een piepend geluid van de remmen. Dit geluid kan af en toe hoo ...

Ford Ka+. USB 2
Uw auto kan uitgerust zijn met een extra USB-poort. In dat geval bevindt USB 1 zich vooraan in de auto, onder aan het dashboard. USB 2 bevindt zich in de bagageruimte van de middenconsole ...

Modellen: