Mercedes-Benz A-Klasse: Belangrijke veiligheidsaanwijzingen - Geheugenfunctie - Stoelen, stuurwiel en spiegels - Mercedes-Benz A-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz A-Klasse: Belangrijke veiligheidsaanwijzingen

WAARSCHUWING Wanneer u tijdens het rijden de geheugenfunctie aan bestuurderszijde gebruikt, kunt u door de instelbewegingen de controle over de auto verliezen. Er bestaat gevaar voor ongevallen!

De geheugenfunctie aan bestuurderszijde alleen gebruiken als de auto stilstaat.

WAARSCHUWING Als de geheugenfunctie de stoel instelt, kunnen u en anderen - in het bijzonder kinderen - bekneld raken. Gevaar voor letsel!

Bij het instellen van de geheugenfunctie mag zich geen lichaamsdeel in het bewegingsgebied van de stoel bevinden; dit controleren. Als iemand bekneld raakt, direct de positietoets van de geheugenfunctie loslaten. De instelprocedure wordt gestopt.

WAARSCHUWING Wanneer kinderen de geheugenfunctie activeren, kunnen deze bekneld raken, in het bijzonder wanneer ze zonder toezicht zijn. Er bestaat gevaar voor letsel!

Bij het verlaten van de auto altijd de sleutel meenemen en de auto vergrendelen. Dit geldt ook voor mobiele telefoons, als de functie "Digitale sleutel in de smartphone" via de Mercedes me connect web-app geactiveerd is. Kinderen nooit zonder toezicht in de auto achterlaten.

 

De geheugenfunctie kan te allen tijde worden opgeroepen, bijvoorbeeld ook als de sleutel zich niet in het contactslot bevindt.

Zie ook:

Toyota Aygo. Overzicht van de functie
Bij het rijden op een weg met rijstrookmarkeringen herkent dit systeem de rijstroken met behulp van een als sensor werkende camera die de bestuurder waarschuwt als van de rijstrook wordt afgeweken. ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Rijsystemen
Displaymeldingen Mogelijke oorzaken/gevolgen en ►Oplossingen Attention Assist: pauze! De ATTENTION ASSIST heeft aan de hand van b ...

Hyundai i10. Booster zittingen
Een booster zitting is een CRS die ontworpen is om te passen in het veiligheidsriemsysteem van het voertuig. Een booster zitting plaatst de riem zo dat deze goed past over de sterkere delen van h ...

Modellen: