Mercedes-Benz A-Klasse: Belangrijke veiligheidsaanwijzingen - Veiligheidsgordels - Veiligheid voor inzittenden - Veiligheid - Mercedes-Benz A-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz A-Klasse: Belangrijke veiligheidsaanwijzingen

WAARSCHUWING

Wanneer de veiligheidsgordel verkeerd is omgegespt, kan deze niet meer zoals bedoeld beschermen. Bovendien kan een verkeerd omgegespte veiligheidsgordel bijvoorbeeld bij een ongeval, bij remmanoeuvres of abrupte richtingswijzigingen verwondingen veroorzaken. Er bestaat een verhoogd gevaar voor letsel of zelfs levensgevaar!

Altijd ervoor zorgen dat alle inzittenden de veiligheidsgordel correct dragen en een juiste zithouding hebben.

 

De onderdelen van het veiligheidssysteem zijn op elkaar afgestemd. Ze kunnen hun beschermingspotentieel alleen ontplooien, als alle inzittenden altijd:

WAARSCHUWING Wanneer de rugleuning niet rechtop staat, biedt de veiligheidsgordel niet de beoogde beschermende werking. Bij een remmanoeuvre of een ongeval kunt u in dit geval onder de veiligheidsgordel doorglijden en daarbij bijvoorbeeld letsel oplopen aan het onderlichaam of de hals. Er bestaat een verhoogd gevaar voor letsel of zelfs levensgevaar!

De stoel voor aanvang van de rit correct instellen. Altijd erop letten dat de rugleuning rechtop staat en de schoudergordel over het midden van de schouder loopt.

WAARSCHUWING Personen kleiner dan 1,50 m kunnen de veiligheidsgordel niet zonder geschikte aanvullende veiligheidssystemen omgespen. Wanneer de veiligheidsgordel verkeerd is omgegespt, kan deze niet meer zoals bedoeld beschermen. Bovendien kan een verkeerd omgegespte veiligheidsgordel bijvoorbeeld bij een ongeval, bij remmanoeuvres of abrupte richtingswijzigingen verwondingen veroorzaken. Er bestaat een verhoogd gevaar voor letsel of zelfs levensgevaar!

Personen kleiner dan 1,50 m altijd in speciaal voor hen geschikte veiligheidssystemen beveiligen.

 

Als een kind jonger dan twaalf jaar en kleiner dan 1,50 m in de auto wordt meegenomen:

WAARSCHUWING Veiligheidsgordels kunnen niet meer zoals bedoeld beschermen, als

Veiligheidsgordels kunnen bij een ongeval ook niet zichtbaar worden beschadigd, bijvoorbeeld door glassplinters. Gewijzigde of beschadigde veiligheidsgordels kunnen scheuren of uitvallen, bijvoorbeeld bij een ongeval. Gewijzigde gordelspanners kunnen ongewild worden geactiveerd of niet zoals bedoeld werken. Er bestaat een verhoogd gevaar voor letsel of zelfs levensgevaar!

De veiligheidsgordels, gordelspanners, gordelverankeringen en gordeloprolautomaten nooit wijzigen. De veiligheidsgordels moeten onbeschadigd, niet versleten en schoon zijn; dit controleren. De veiligheidsgordels na een ongeval direct bij een gekwalificeerde werkplaats laten controleren.

 

Mercedes-Benz adviseert om veiligheidsgordels te gebruiken die Mercedes-Benz voor uw auto heeft goedgekeurd. Anders kan dit leiden tot verlies van de typegoedkeuring van de auto.

Sportstoel of AMG Performance-stoel: De AMG Performance-stoel is ontworpen voor de standaard driepuntsveiligheidsgordel. Als andere meerpuntsveiligheidsgordels worden ingebouwd, zoals sport- of racegordels, kan het veiligheidssysteem geen beschermende werking bieden.

WAARSCHUWING Als de veiligheidsgordels door de opening in de rugleuning worden geleid, kan de rugleuning bij een ongeval worden beschadigd of zelfs breken. Er bestaat een verhoogd gevaar voor letsel of zelfs levensgevaar!

Uitsluitend de standaard driepuntsveiligheidsgordel gebruiken. Nooit het veiligheidsgordelsysteem wijzigen.

Zie ook:

Mercedes-Benz A-Klasse. Belangrijke veiligheidsaanwijzingen
WAARSCHUWING Als het motortoerental hoger is dan het stationair toerental en u de transmissiestand D of R inschakelt, kan de auto met een schok in beweging komen. Er bestaat ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Toegestane achterasbelasting bij rijden met een aanhangwagen
Het rijden met een aanhangwagen is niet bij alle modellen mogelijk. Meer informatie . Ontbrekende waarden waren bij de redactiesluiting nog niet beschikbaar. ...

KIA Picanto. Driepuntsgordel
Hoogteverstelling (voorstoel, indien van toepassing) U kunt de hoogte van het bovenste bevestigingspunt in drie standen afstellen voor maximaal comfort en een maximale veiligheid. De veili ...

Modellen: