Mercedes-Benz A-Klasse: Algemene aanwijzingen - MOExtended-banden (banden met noodloopeigenschappen) - Bandenpech - Pechhulp - Mercedes-Benz A-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz A-Klasse: Algemene aanwijzingen

Met MOExtended banden (banden met noodloopeigenschappen) kan ook met de auto worden gereden als één of meer banden volledig leeg zijn. De band mag daarbij geen duidelijk zichtbare beschadiging vertonen.

Een MOExtended-band kunt u herkennen aan het keurmerk "MOExtended" op de wang van de band. Dit keurmerk vindt u naast de bandenmaat, het draagvermogen en de snelheidsindex.

MOExtended-banden mogen alleen in combinatie met geactiveerde bandenspanningswaarschuwingssysteem of bandenspanningscontrole worden gebruikt.

Wanneer een waarschuwingsmelding voor drukverlies op het multifunctioneel display verschijnt:

De maximaal te rijden afstand bedraagt in gedeeltelijk beladen toestand circa 80 km, in volledig beladen toestand circa 30 km.

Naast de beladingstoestand van de auto is de maximaal te rijden afstand afhankelijk van:

De maximaal te rijden afstand kan bij hoge belasting of stevige manoeuvres korter, bij een besparende rijstijl echter ook langer zijn.

De maximaal te rijden afstand begint bij de eerste maal verschijnen van de waarschuwingsmelding van het drukverlies op het multifunctioneel display.

De maximumsnelheid van 80 km/h niet overschrijden.

Bij het omwisselen of vervangen van één of alle banden de voor de auto voorgeschreven:

Wanneer na een lekke band niet meteen een MOExtended-band kan worden gemonteerd, mag tijdelijk ook een standaardband worden gebruikt. Daarbij ook op de betreffende maat en uitvoering (zomer- en winterbanden) letten.

Auto's met MOExtended-banden zijn af fabriek niet uitgerust met een TIREFIT-set. Als de auto wordt voorzien van banden zonder noodeigenschappen, bijvoorbeeld winterbanden, moet ook een TIREFIT-set worden aangebracht. Een TIREFIT-set is verkrijgbaar bij een gekwalificeerde werkplaats.

Zie ook:

Mercedes-Benz A-Klasse. Zendvergunning voor bandenspanningscontrole
Land Zendvergunning Argentinië Schrader GG4 Numero de Registro CNC: H-12338 Brazilië   Este ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Belangrijke veiligheidsaanwijzingen
WAARSCHUWING Een ontgrendelde motorkap kan tijdens het rijden opengaan en het zicht belemmeren. Er bestaat gevaar voor ongevallen! De motorkap nooit ontgrendelen tijdens h ...

KIA Picanto. FM/AM (met RDS)
FM/AM (zonder RDS) Geeft pop-upschermmenu weer als u op de toets drukt. Verkeersinformatie (voor RDS-model) Functie TA (Traffic Announcement, verkeersinformatie) aan/uit. Voorkeuze (voor RDS ...

Modellen: