Mercedes-Benz A-Klasse: Algemene aanwijzingen - Overzicht temperatuurregelsystemen - Klimaatregeling - Mercedes-Benz A-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz A-Klasse: Algemene aanwijzingen

De op de volgende pagina's aanbevolen instellingen aanhouden. Anders kunnen de ruiten beslaan.

Om te voorkomen dat de ruiten beslaan:

De airconditioning of automatische airconditioning THERMOTRONIC regelt de temperatuur en luchtvochtigheid in het interieur en filtert ongewenste stoffen uit de lucht.

De airconditioning of automatische airconditioning THERMOTRONIC is alleen ingeschakeld als de motor draait. Deze werkt alleen optimaal als de zijruiten en het panoramaschuifdak gesloten zijn.

De functie "Restwarmte" kan alleen worden in- of uitgeschakeld als het contact is uitgeschakeld.

De ontluchtingskleppen achter de zijbekleding in de bagageruimte altijd vrijhouden. Anders wordt de auto niet correct ontlucht.

Informatie 

Bij warm weer de auto gedurende korte tijd ventileren, bijvoorbeeld met de functie "Comfortopenen". Hierdoor wordt het afkoelproces versneld en de gewenste interieurtemperatuur sneller bereikt.

Het ingebouwde filter filtert stofdeeltjes en roet tot een bepaalde grootte en stuifmeel geheel uit de buitenlucht. Bij de automatische airconditioning THERMOTRONIC worden tevens in de lucht aanwezige gasvormige schadelijke stoffen en geuroverlast verminderd. Een verstopt filter vermindert de luchttoevoer naar het interieur. Daarom het in het onderhoudsboekje aangegeven vervangingsinterval van het filter in acht nemen. Omdat dit afhankelijk is van milieu-invloeden, zoals sterke luchtvervuiling, kan het interval korter zijn dan in het onderhoudsboekje aangegeven.

Auto's met standverwarming: Onder bepaalde omgevingsomstandigheden kan het gebeuren, dat een uur na het verwijderen van de contactsleutel de functie voor het drogen van de automatische airconditioning automatisch wordt ingeschakeld. Bij de actieve functie voor het drogen van de automatische airconditioning gaat de blauwe LED op de tuimelschakelaar in de middenconsole branden. Dan wordt de auto 30 minuten lang geventileerd.

Auto's zonder standverwarming: Onder bepaalde omgevingsomstandigheden kan het gebeuren, dat een uur na het verwijderen van de contactsleutel de functie voor het drogen van de automatische airconditioning automatisch wordt ingeschakeld. Dan wordt de auto 30 minuten lang geventileerd.  
Zie ook:

KIA Picanto. Andere brandstoffen
Het gebruik van brandstoffen als Brandstof die silicium (Si) bevat, Brandstof die MMT (mangaan, Mn) bevat, ferroceen (Fe) en andere metaalachtige toevoegingen kunnen schade aan de auto e ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Toegestaan aanhangwagengewicht, geremd (bij hellingspercentage van 8%
Het rijden met een aanhangwagen is niet bij alle modellen mogelijk. Meer informatie .   Model Handgeschakelde versnelli ...

Toyota Aygo. Alarmknipperlichten
De alarmknipperlichten worden gebruikt om andere bestuurders te waarschuwen wanneer de auto vanwege pech, enz. stilstaat op de weg. Druk op de schakelaar. Alle richtingaanwijzers gaan knipp ...

Modellen: