Mercedes-Benz A-Klasse: Adaptieve grootlichtassistent - Exterieurverlichting - Verlichting en ruitenwissers - Mercedes-Benz A-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz A-Klasse: Adaptieve grootlichtassistent

Algemene aanwijzingen

Met deze functie kunt u het wisselen tussen het dimlicht en grootlicht automatisch laten uitvoeren. Het systeem herkent wanneer tegenliggers of voorliggers verlichting voeren en schakelt in dat geval om van grootlicht naar dimlicht. Indien het systeem geen ander voertuig meer herkent, wordt het grootlicht weer ingeschakeld.

De optische sensor voor het systeem bevindt zich achter de voorruit bij het bedieningspaneel dakconsole.

Belangrijke veiligheidsaanwijzingen

WAARSCHUWING De adaptieve grootlichtassistent reageert niet op verkeersdeelnemers, In zeer sporadische gevallen reageert de adaptieve grootlichtassistent niet of niet tijdig op andere verkeersdeelnemers met eigen verlichting. Daarom wordt het automatische grootlicht in deze of vergelijkbare situaties niet gedeactiveerd of toch geactiveerd. Er bestaat gevaar voor ongevallen!

Altijd goed de verkeerssituatie in de gaten houden en het grootlicht tijdig uitschakelen.

 

De adaptieve grootlichtassistent kan geen rekening houden met de weg- en weersomstandigheden en de verkeerssituatie. De adaptieve grootlichtassistent is slechts een hulpmiddel. De verantwoordelijkheid voor de correcte voertuigverlichting overeenkomstig de heersende licht- en zichtomstandigheden en de verkeerssituatie ligt bij u.

De herkenning kan vooral beperkt zijn bij:

Adaptieve grootlichtassistent in- of uitschakelen

Inschakelen: De verlichtingsschakelaar in de stand draaien.

De combischakelaar in de richting van de pijl tot voorbij het drukpunt indrukken.

  • Als de lichtsensor bij duisternis het dimlicht inschakelt gaat het controlelampje op het multifunctioneel display branden.

    Wanneer sneller dan circa 30 km/h wordt gereden en geen andere verkeersdeelnemers worden herkend:

    Het grootlicht wordt automatisch ingeschakeld. Bovendien gaat het controlelampje in het combi-instrument branden.

    Wanneer langzamer dan circa 25 km/h wordt gereden of andere verkeersdeelnemers worden herkend of de weg voldoende verlicht is:

    Het grootlicht wordt automatisch uitgeschakeld. Het controlelampje in het combi-instrument dooft. Het controlelampje op het multifunctioneel display blijft ingeschakeld.

    Uitschakelen: De combischakelaar in de uitgangspositie terugtrekken.

  • Het controlelampje op het multifunctioneel display dooft.

    Van binnen beslagen koplampen

    Onder bepaalde klimatologische en natuurlijke omstandigheden kan zich vochtigheid verzamelen in de koplampen. Deze vochtigheid heeft geen nadelige invloed op de werking van de koplampen.
      Zie ook:

      KIA Picanto. Overzicht exterieur
      Motorkap Koplamp (Kenmerken van uw auto) Koplamp (Onderhoud) Mistlamp voor (Kenmerken van uw auto) Mistlamp voor Lamp dagrijverlichting (Kenmerken van uw auto) Lamp dagrijverlichtin ...

      Mercedes-Benz A-Klasse. Voorwaarden
      Voor het telefoneren via de Bluetooth-interface is, afhankelijk van het gebruik van één telefoon of het gebruik van twee telefoons, minimaal één voor Blue ...

      Toyota Aygo. Wijzigen van de standen van het contact
      De stand kan worden gewijzigd door op de startknop te drukken zonder het rempedaal (Multi-Mode Transmissie) of het koppelingspedaal (handgeschakelde transmissie) in te trappen. (De stand verandert ...

    • Modellen: