Mercedes-Benz A-Klasse: ABS (antiblokkeersysteem) - Rijveiligheidssystemen - Veiligheid - Mercedes-Benz A-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz A-Klasse: ABS (antiblokkeersysteem)

Algemene informatie

Het ABS regelt de remdruk zodanig dat de wielen niet blokkeren bij het remmen. Hierdoor blijft de auto bij het remmen bestuurbaar.

Als het contact wordt ingeschakeld, gaat het ABS-waarschuwingslampje in het combi-instrument branden. Het dooft bij draaiende motor.

Het ABS werkt, onafhankelijk van de staat van het wegdek, vanaf een snelheid van circa 8 km/h. Als bij een glad wegdek slechts licht wordt geremd, regelt het ABS al de remingreep.   

Belangrijke veiligheidsaanwijzingen

Informatie 

Het onderwerp "Belangrijke veiligheidsaanwijzingen" in acht nemen.

WAARSCHUWING  Als het ABS een storing vertoont, kunnen de wielen blokkeren bij het remmen. Daarbij worden de bestuurbaarheid en het remgedrag sterk nadelig beïnvloed. Er bestaat een groter gevaar voor slippen en ongevallen!

Voorzichtig verder rijden. Het ABS direct bij een gekwalificeerde werkplaats laten controleren.

 

Als het ABS een storing vertoont, vallen andere systemen eveneens uit, ook rijveiligheidssystemen. De informatie over het ABS-waarschuwingslampje en de displaymeldingen, die in het combi-instrument kunnen worden weergegeven  in acht nemen.

Remmen

Als het ABS regelt: Het rempedaal krachtig ingedrukt blijven houden tot de noodstopsituatie voorbij is.

Bij een noodstop: Het rempedaal krachtig ingedrukt houden.

Als het ABS bij het remmen regelt, is dit voelbaar aan het pulseren van het rempedaal.

Het pulserende rempedaal kan een aanwijzing voor gevaarlijke wegomstandigheden zijn en u eraan herinneren bijzonder voorzichtig te rijden.

Zie ook:

KIA Picanto. Haak voor boodschappentas
LET OP De tas mag niet zwaarder zijn dan 3 kg. Anders kan de haak beschadigd raken. Hang geen breekbare voorwerpen aan de haak wanneer u over een slecht wegdek rijdt, anders k ...

Toyota Aygo. Lampen vervangen
■ Koplampen 1. Draai de lamphouder linksom. 2. Neem de stekker los, terwijl de borglip wordt ingedrukt. 3. Vervang de lamp en plaats de lamphouder. Breng de 3 nokken op de lamp ...

KIA Picanto. Antidiefstalsysteem (indien van toepassing)
Op auto's die zijn uitgerust met een antidiefstalsysteem is een sticker aangebracht met de volgende tekst: 1. WAARSCHUWING 2. VEILIGHEIDSSYSTEEM Dit systeem is ontworpen om inbraak in ...

Modellen: