KIA Picanto: Zijairbag (indien van toepassing) - Airbag - Aanvullend veiligheidssysteem - Veiligheidssystemen van uw auto - KIA Picanto - InstructieboekjeKIA Picanto: Zijairbag (indien van toepassing)

Zijairbag (indien van toepassing)

Beide voorstoelen van uw auto zijn uitgerust met een zijairbag. Het doel van de airbag is om de bestuurder en de voorpassagier een aanvullende bescherming te bieden naast de bescherming geboden door de veiligheidsgordel.

De zijairbags zijn ontworpen om alleen tijdens bepaalde aanrijdingen van opzij geactiveerd te worden, afhankelijk van de ernst van de aanrijding, de hoek, de snelheid en de plaats van de impact. De zijairbags zijn niet ontworpen om bij alle aanrijdingen van opzij opgeblazen te worden.

WAARSCHUWING Laat passagiers niet met het hoofd of andere delen van het lichaam tegen het portier leunen, steek de armen niet uit het raam en plaats geen voorwerpen tussen de passagier en de portieren als de auto is uitgerust met zijairbags en/of gordijnairbags.

OPMERKING indien uitgerust met koprolsensor

WAARSCHUWING
 • De zijairbag vormt een aanvulling op de gordelsystemen en geen vervanging voor deze systemen.

  Draag daarom tijdens het rijden altijd uw veiligheidsgordel. De airbags worden alleen geactiveerd bij een aanrijding van opzij of een rolbeweging* die krachtig genoeg is om letsel bij de inzittenden te veroorzaken.

 • Voor de beste bescherming door de zijairbags en om letsel ten gevolge van de activering van de zijairbags te voorkomen, dienen de inzittenden voorin en op de achterstoelen (indien van toepassing) rechtop te zitten en de veiligheidsgordel op de juiste manier vast te maken.
 • Gebruik geen stoelhoezen.
 • Het gebruik van stoelhoezen kan de werking van het systeem in negatieve zin beïnvloeden.
 • Sla niet op de zijairbagsensor wanneer het contact in stand ON staat. Hierdoor kan de airbag onverwacht geactiveerd worden, waardoor persoonlijk letsel kan ontstaan.
 • Laat het systeem onderhouden door een professionele werkplaats als de stoel of stoelhoes beschadigd is.

  Kia raadt aan om een officiële Kiadealer/ servicepartner te bezoeken.

 • Plaats of steek nooit een voorwerp in een kleine opening in de buurt van de zijairbaglabels die aan de autostoelen zijn bevestigd. Wanneer de airbag wordt geactiveerd, kan het voorwerp het opblazen van de airbag beïnvloeden en een onverwacht ongeluk of lichamelijk letsel tot gevolg hebben.

 

WAARSCHUWING Geen voorwerpen bevestigen
 • Plaats geen voorwerpen op de airbag of tussen de airbag en uzelf.

  Bevestig ook geen voorwerpen rond het gebied waar de airbag opgeblazen wordt, zoals het portier, de zijruit of voor- en achterstijl.

 • Plaats geen voorwerpen tussen het portier en de stoel. Dit kunnen gevaarlijke projectielen worden als de zijairbag wordt opgeblazen.
 • Breng geen accessoires aan op of in de buurt van de zijairbags.
 • Uit veiligheidsoverwegingen mag u geen zware artikelen aan de kledinghaken ophangen.

*Alleen indien het voertuig is uitgerust met koprolsensor.

Zie ook:

Citroen C1. Instrumentenpanelen
Instrumentenpaneel type 1 Snelheidsmeter (km/h of mph). Centraal display. Raadpleeg voor meer informatie de desbetreffende rubriek. Schakelindicator. Bedieningsknop display. W ...

KIA Picanto. Controlelampje voorpassagiersairbag UIT (indien van toepassing)
Het controlelampje airbag voorpassagier UIT brandt gedurende ongeveer 4 seconden nadat het contact in stand ON is gezet. Het controlelampje voorpassagiersairbag OFF gaat ook branden als de O ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Luchtrecirculatie in- of uitschakelen
Algemene aanwijzingen Bij onaangename geuren in de buitenlucht kan de toevoer van buitenlucht tijdelijk worden uitgeschakeld. In dat geval wordt de interieurlucht gerecirculeerd. ...

Modellen: