KIA Picanto: Waarschuwing te lage
bandenspanning - Controlesysteem lage bandenspanning (TPMS) (indien van toepassing) - Wat te doen in een noodgeval - KIA Picanto - InstructieboekjeKIA Picanto: Waarschuwing te lage bandenspanning

Het ( ) waarschuwingslampje gaat branden wanneer vastgesteld is dat er een band is met een te lage spanning.

Bij bepaalde typen wordt bovenstaande melding op het instrumentenpaneel weergegeven.

Als het waarschuwingslampje gaat branden, moet u vaart minderen, scherpe bochten vermijden en niet snel remmen.

Laat uw voertuig nakijken door een professionele werkplaats. Kia raadt aan om een officiële Kia-dealer/servicepartner te bezoeken.

Controleer de spanning van alle banden na en breng ze volgens de procedures op de juiste spanning en vervang of repareer de banden indien nodig.

Als u geen servicestation in de buurt kunt bereiken, zet het voertuig dan stil op een veilige plek, kijk alle banden na en start de instellingsprocedure van het TPMS. Als u de bandenspanning niet kunt aanpassen, gebruikt u het reparatiegereedschap om te repareren of verwisselt u de band. Ook moet u contact opnemen met een professionele werkplaats.

Kia raadt aan om een officiële Kia-dealer/ servicepartner te bellen.

Mogelijk kunt de te lage bandenspanning niet met eigen ogen vaststellen.

Gebruik precisiegereedschap om de bandenspanning te meten en aan te passen. Denk eraan dat een band door langdurig rijden warm is en daardoor een hoge spanning zal hebben. We raden u aan de bandenspanning te meten en aan te passen nadat het voertuig in drie uur tijd minder dan 1,6 km heeft gereden.

LET OP
 • Mogelijk blijft het lampje na het verwisselen van de band branden omdat de draaicirkel van het reservewiel anders is. Zorg dat u deze snel vervangt door een reguliere band.
 • Denk er voor uw veiligheid om dat het TPMS geen vervanging is voor goed onderhoud van de banden.

  Het is de verantwoordelijkheid van de bestuurder om de juiste bandenspanning te houden en alle banden moeten maandelijks worden nagekeken op de aanbevolen spanning.

 • Het waarschuwingslampje kan gaan branden als het systeem niet ingesteld is de situaties waarin dat nodig is.
 • Bij koud weer gaat het waarschuwingslampje lage bandenspanning mogelijk zelfs branden als de band op de juiste spanning is gebracht.

  Het betekent niet dat uw TPMS defect is, omdat de lagere temperatuur een lagere bandenspanning tot gevolg heeft. Kijk de banden na en breng ze op de aanbevolen spanning.

 • In de volgende situaties kunnen de systeemprestaties achteruitgaan.
  - Onjuiste instelling van het systeem
  - Gebruik van banden uit de verkoop (originele banden aanbevolen)
  - Rijden over besneeuwde, gladde of onverharde wegen
  - Scherpe bochten, snel accelereren en herhaaldelijk remmen
  - Te langzaam of te snel rijden
  - Als het voertuig overbeladen is
  - Als er een reserveband of sneeuwketting is geplaatst

 

WAARSCHUWING
 • Rijden op banden waarvan de bandenspanning te laag is, heeft oververhitte en mogelijk beschadigde banden tot gevolg. Ook verkort het de levensduur van de band, het rijgedrag van het voertuig, het remvermogen en de brandstofefficiëntie, waardoor het voertuig onstabiel wordt. Neem in dat geval contact op met een professionele werkplaats om de bandenspanning op peil te houden. Kia raadt aan om contact op te nemen een officiële Kia-dealer/servicepartner.
 • Plotse schade aan de band die veroorzaakt is door externe factoren wordt mogelijk niet meteen aangegeven.

  Als het voertuig onstabiel is, haalt u meteen uw voet van het gaspedaal en zet u het voertuig op een veilige plek om het na te kijken.

Zie ook:

Toyota Aygo. Richtingaanwijzerschakelaar
Bedieningsinstructies Rechts afslaan Rijstrookwisseling naar rechts (beweeg de hendel iets in de richting van de pijl en houd hem in die stand vast) De richtingaanwijzers rechts blijven ...

KIA Picanto. Auto's met Smart Key-systeem
Wanneer de toets ENGINE START/STOP (motor starten/stoppen) in stand ON wordt gezet, controleert en verifieert het startblokkeersysteem of de sleutel geldig is. Als de sleutel geldig is, kan de ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Motor afzetten
Belangrijke veiligheidsaanwijzingen WAARSCHUWING Bij het afzetten van de motor schakelt de automatische transmissie in neutraalstand N. De auto kan wegrollen. Er bestaat gevaar voor ...

Modellen: