KIA Picanto: Veiligheidsmaatregelen bij het vervangen van
lampen - Lampen - Onderhoud - KIA Picanto - InstructieboekjeKIA Picanto: Veiligheidsmaatregelen bij het vervangen van lampen

KIA Picanto / KIA Picanto - Instructieboekje / Onderhoud / Lampen / Veiligheidsmaatregelen bij het vervangen van lampen

Zorg dat geschikte lampen beschikbaar zijn voor noodgevallen. Zie "Wattage lamp".

Zet, voordat u lampen gaat vervangen, de motor uit op een veilige plaats, trek de parkeerrem stevig aan en haal de minpool (-) van de accu los.

WAARSCHUWING Vervangen van gloeilampen

Zet, voordat u lampen gaat vervangen, de parkeerrem stevig vast en controleer of het contact in stand LOCK staat om te voorkomen dat de auto plotseling in beweging komt, dat u zich verbrandt of dat u een schok krijgt.

Gebruik alleen lampen met de voorgeschreven wattage.

WAARSCHUWING Zorg ervoor dat de doorgebrande lamp vervangen wordt door een met dezelfde wattage. Anders kan het elektrische circuit ernstig beschadigd raken en kan er brand ontstaan.

 

LET OP Raadpleeg een professionele werkplaats wanneer u niet over het juiste gereedschap, de juiste lampen en/of ervaring beschikt. Kia raadt aan om een officiële Kia-dealer/servicepartner te raadplegen.

In veel gevallen kan het zelf vervangen van lampen problemen opleveren vanwege het feit dat om bij de lamp te kunnen komen, eerst andere onderdelen verwijderd dienen te worden. Dat is in het bijzonder het geval als u de koplampunit moet verwijderen om bij de lamp(en) te kunnen komen. Het verwijderen en plaatsen van de koplampunit kan leiden tot beschadigingen aan de auto.

LET OP

  • Het gebruik van niet-originele onderdelen of minderwaardige lampen bij het vervangen van lampen kan afschakelen van de zekering, storingen of schade aan andere bedrading veroorzaken.
  • Installeer geen extra lampen of LED-lampen in de auto. Het installeren van extra lampen kan slechte werking en flikkeren van de lampen veroorzaken. Het kan ook schade aan de zekeringkast en andere bedrading veroorzaken.

Het is mogelijk dat de koplampen, achterlichten en mistlampen gaan branden wanneer de koplampschakelaar wordt ingeschakeld en niet gaan branden wanneer de achterlicht- of mistlampschakelaar wordt ingeschakeld. Dit kan te wijten zijn aan een netwerkfout of een storing in het elektrische regelsysteem van de auto. Laat als er een probleem is het systeem onderhouden door een professionele werkplaats. Kia raadt aan om een officiële Kia-dealer/ servicepartner te bezoeken.

Een normaal werkende lamp kan tijdelijk flikkeren. Dit kortstondige verschijnsel is te wijten aan de stabilisatiefunctie van het elektrische regelsysteem van het voertuig. Als de lamp snel weer normaal brandt, hoeft de auto niet te worden gecontroleerd.

Als de lamp na het kortstondig flikkeren echter uitgaat of blijft flikkeren, moet u het systeem laten onderhouden door een professionele werkplaats. Kia raadt aan om een officiële Kia-dealer/servicepartner te bezoeken.

OPMERKING

OPMERKING Raadpleeg een professionele werkplaats indien na een ongeval of vervanging van de koplampunit de koplampen opnieuw afgesteld moeten worden. Kia raadt aan om een officiele Kia-dealer/servicepartner te bezoeken.

OPMERKING Na zware regenval of het wassen van de auto kan het lijken alsof er vocht in de koplampen en achterlichten zit. Dit wordt veroorzaakt door het temperatuurverschil tussen de binnenzijde en de buitenzijde van het lampglas. Dit is vergelijkbaar met het beslaan van de ruiten bij het rijden onder regenachtige omstandigheden en duidt niet op een probleem met uw auto. Laat in het geval er vocht in het circuit van de verlichting is gekomen het voertuig controleren door een professionele werkplaats. Kia raadt aan om een officiële Kia-dealer/ servicepartner te bezoeken.

Zie ook:

Mercedes-Benz A-Klasse. Standverwarming/-ventilatie met de toets in de middenconsole in- of uitschakelen
Algemene aanwijzingen De kleuren van het controlelampje op de toets hebben de volgende betekenis: blauw: Standventilatie is ingescha ...

KIA Picanto. Terugkeren naar ingestelde rijsnelheid bij een hogere snelheid dan ongeveer 30 km/h
Indien de ingestelde rijsnelheid niet met de knop /CRUISE werd onderbroken en het systeem nog is geactiveerd, wordt de meest recente snelheid automatisch hervat wanneer de hendel omhoog wordt ...

Peugeot 108. Niveaus controleren
Controleer deze niveaus regelmatig en respecteer de voorwaarden zoals vermeld in het onderhoudsschema van de fabrikant. Vul indien nodig bij, tenzij anders aangegeven. Laat in het geval van een s ...

Modellen: