Mercedes-Benz A-Klasse: Ruitenwissers in- en uitschakelen - Ruitenwissers - Verlichting en ruitenwissers - Mercedes-Benz A-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz A-Klasse: Ruitenwissers in- en uitschakelen

Aanwijzing 

De ruitenwissers niet bedienen als de voorruit droog is, de ruitenwisserbladen kunnen dan worden beschadigd. Bovendien kunnen er door stof op de voorruit krassen ontstaan bij het droog wissen.

Als het noodzakelijk is de ruitenwissers te gebruiken bij droge weersomstandigheden, altijd wissen met ruitensproeiervloeistof.

Als de ruitenwissers strepen op de ruit maken nadat de auto in een wasstraat is gereinigd, kan dit worden veroorzaakt door wax of andere resten. Nadat de auto in een wasstraat is gereinigd de voorruit reinigen met water met reinigingsmiddel.  

Ruitenwissers in- en uitschakelen

Combischakelaar

 

Ruitenwissers uit
Intervalwissen laag (lage gevoeligheid van de regensensor)
Intervalwissen hoog (hoge gevoeligheid van de regensensor)
Continu wissen langzaam
Continu wissen snel
Eenmaal wissen resp. wissen met ruitensproeiervloeistof

De sleutel in het contactslot in de stand of  draaien.

De combischakelaar in de betreffende stand draaien.

Aanwijzing 

Auto's met regensensor: Als de voorruit bij droog weer vuil wordt, kunnen de ruitenwissers onbedoeld worden ingeschakeld. Daardoor kunnen de ruitenwisserrubbers of de voorruit beschadigd raken.

Daarom bij droog weer de ruitenwissers uitschakelen.  

Auto's met regensensor: Bij de standen  of  wordt afhankelijk van de neerslag de passende wisfrequentie ingesteld. In stand  is de regensensor gevoeliger dan in de stand , de ruitenwissers wissen dus vaker.

De zijruiten worden niet meer correct gewist als de ruitenwisserbladen versleten zijn. Daardoor kan de verkeerssituatie niet meer goed worden beoordeeld.
Zie ook:

Toyota Aygo. Veiligheidsgordels
Controleer voordat u wegrijdt eerst of alle inzittenden de veiligheidsgordel dragen. Juist gebruik van de veiligheidsgordels Trek de schoudergordel zo ver naar buiten dat de gordel goed ...

Ford Ka+. Audiobediening
Selecteer de gewenste bron op de audio-unit. U kunt de volgende functies bedienen met behulp van de regeling: Volume hoger Opwaarts zoeken, volgende, gesprek beëindigen of ...

Hyundai i10. Achterklep open waarschuwingslamp
Deze waarschuwingslamp gaat aan wanneer de achterklep niet goed is gesloten, Het contact hoeft niet aan te staan. Deur open waarschuwingslamp Deze waarschuwingslamp licht op wanneer een deur ...

Modellen: