Mercedes-Benz A-Klasse: PRE-SAFE (preventieve inzittendenbescherming) - Veiligheid voor inzittenden - Veiligheid - Mercedes-Benz A-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz A-Klasse: PRE-SAFE (preventieve inzittendenbescherming)

Inleiding

De PRE-SAFE neemt in bepaalde gevaarlijke situaties preventieve maatregelen ter bescherming van de inzittenden.  

Belangrijke veiligheidsaanwijzingen

Aanwijzing 

Er mogen zich geen voorwerpen in de beenruimte of achter de stoelen bevinden; dit controleren. Het gevaar is aanwezig dat de stoelen en/of de voorwerpen bij de activering van PRE-SAFE worden beschadigd.

 

Hoewel uw auto met PRE-SAFE-systeem is uitgerust, is de kans op verwondingen bij een ongeval niet uit te sluiten. Uw rijstijl altijd aan de weg- en weersomstandigheden aanpassen en voldoende veilige afstand houden. Oplettend rijden.

Functie

De PRE-SAFE grijpt in: De PRE-SAFE leidt afhankelijk van de herkende gevaarlijke situatie de volgende maatregelen in: Als de gevaarlijke situatie voorbij is zonder dat er een ongeluk is gebeurd, geeft de PRE-SAFE de gordelvoorspanning vrij. Alle door de PRE-SAFE uitgevoerde instellingen kunnen nu weer ongedaan worden gemaakt.

Als de gordelvoorspanning niet afneemt:

Wanneer de auto stilstaat de rugleuning of de stoel iets naar achteren zetten.

  • De gordelvoorspanning wordt verminderd en de vergrendeling komt vrij.

    De gordelaanpassing is een in PRE-SAFE geïntegreerde comfortfunctie. Informatie over de comfortfunctie vindt u onder "Gordelaanpassing" .

    Automatische maatregelen na een ongeval

    Direct na een ongeval kunnen, afhankelijk van de soort en de ernst van het ongeval, de volgende maatregelen worden gestart:
    • inschakelen van de alarmknipperlichtinstallatie
    • Inschakelen van de noodverlichting
    • Ontgrendelen van de portieren
    • Omlaagbrengen van de voorste zijruiten
    • Afzetten van de motor en uitschakelen van het brandstoftoevoersysteem
    • Auto's met Mercedes-Benz noodoproepsysteem: Automatische noodoproep
      Zie ook:

      Mercedes-Benz A-Klasse. Algemene aanwijzingen
      Als de auto niet meer met de sleutel of met de KEYLESS-GO kan worden ontgrendeld, de noodsleutel gebruiken. Als het bestuurdersportier of de achterklep met de noodsleutel wordt ontgrendeld ...

      KIA Picanto. Inleiding
      Met de bandenreparatieset (TMK, Tire Mobility Kit) blijft u mobiel, ook na een lekke band. Met behulp van de compressor en het dichtmiddel kunnen de meest voorkomende lekken in een personenau ...

      Toyota Aygo. Antidiefstalsysteem
      Startblokkering De sleutels van de auto zijn uitgerust met ingebouwde transponderchips die voorkomen dat de motor gestart kan worden met een sleutel die niet in een eerder stadium geregistreer ...

    • Modellen: