Mercedes-Benz A-Klasse: Inleiding - Correcte plaatsing van kinderzitjesbevestigingssystemen - Kinderen in de auto - Veiligheid - Mercedes-Benz A-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz A-Klasse: Inleiding

In de auto mogen alleen goedgekeurde kinderzitjesbevestigingssystemen volgens ECE-norm ECE-R44 worden gebruikt.

Bij bepaalde kinderzitjesbevestigingssystemen van gewichtsgroep III kan het gebeuren dat het gebruiksbereik beperkt is. Door mogelijk contact met het dak kan het gebeuren, dat het kinderzitjesbevestigingssysteem niet op de maximumgrootte kan worden ingesteld.

Kinderzitjesbevestigingssystemen uit de categorie "Universal" zijn herkenbaar aan het oranje goedkeuringslabel en de tekst "Universal".

Inleiding

  Goedkeuringslabel kinderzitjesbevestigingssysteem (voorbeeld)

ISOFIX-kinderzitjesbevestigingsystemen van de categorie "Universal" kunnen overeenkomstig de volgende tabellen op de met U, UF of IUF gekenmerkte zitplaatsen worden gebruikt:

Semi-universele kinderzitjesbevestigingssystemen zijn herkenbaar aan het goedkeuringslabel met de tekst "semi-universal". Als de auto en de zitplaats in de autotypelijst van de fabrikant van het kinderzitjesbevestigingssysteem zijn aangegeven, mogen deze worden gebruikt. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de fabrikant van het kinderzitjesbevestigingssysteem of zijn website raadplegen.

Kinderzitjesbevestigingssysteem op de passagiersstoel - als door omstandigheden een kind in een kinderzitjesbevestigingssysteem op de passagiersstoel moet worden beveiligd:

Altijd de aanwijzingen onder "Kinderzitjesbevestigingssysteem op de passagiersstoel" in acht nemen.

Daar vindt u ook aanwijzingen met betrekking tot de correcte ligging van de schoudergordelband vanaf de gordeldoorvoeropening van de auto naar de schoudergordelgeleiding van het kinderzitjesbevestigingssysteem.

De passagiersstoel zo ver mogelijk naar achteren zetten en de zitting volledig inschuiven.

Als een kind in een naar voren gericht Kinderzitjesbevestigingssysteem op de passagiersstoel wordt beveiligd, de passagiersstoel tevens in de hoogste stand zetten.

De rugleuning in een vrijwel rechte stand zetten.

Het draagvlak van het kinderzitjesbevestigingssysteem moet volledig op het zitvlak van de passagiersstoel rusten. De leuning van een naar voren gericht kinderzitjesbevestigingssysteem moet zo volledig mogelijk tegen de rugleuning van de passagiersstoel aan liggen. Daarbij mag het kinderzitjesbevestigingssysteem niet het dak raken of door de hoofdsteun worden belast. Daartoe de rugleuninghoek en de instelling van de hoofdsteun overeenkomstig aanpassen. Ook de montagehandleiding van de fabrikant van het kinderzitjesbevestigingssysteem in acht nemen.

De zittinghoek zo instellen dat de voorste rand van de zitting zich in de bovenste en de achterste rand van de zitting zich in de onderste positie bevinden.  
Zie ook:

Mercedes-Benz A-Klasse. Toegestaan aanhangwagengewicht, geremd (bij hellingspercentage van 12%
Het rijden met een aanhangwagen is niet bij alle modellen mogelijk. Meer informatie .   Model Handgeschakelde versnelli ...

KIA Picanto. Ruitenwissers en ruitensproeiers
A: Regeling wissersnelheid (voor) 2/HI - Hoge wissersnelheid 1/LO - Lage wissersnelheid ---/INT - Intervalstand O/OFF - Uit /1X - Eenmaal wissen B: Afstellen tijd intervalstand C: ...

Hyundai i10. Veiligheidsgordelspanner (indien van toepassing)
Uw voertuig kan uitgerust zijn met een veiligheidsgordelspanner voor bestuurders en voorste passagier (Retractor voorspanner en EFD (Bevestigingstoestel voor Noodsituaties)). De spanner worde ...

Modellen: