Mercedes-Benz A-Klasse: Inleiding - Veiligheidsgordels - Veiligheid voor inzittenden - Veiligheid - Mercedes-Benz A-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz A-Klasse: Inleiding

Een correct gedragen veiligheidsgordel vermindert bij een botsing of het over de kop slaan de beweging van de inzittenden zo optimaal mogelijk. Daardoor neemt het gevaar af, dat inzittenden met delen van het interieur in aanraking komen of uit de auto worden geslingerd. Bovendien helpt de veiligheidsgordel om de inzittenden in een betere positie ten opzichte van de zich ontplooiende airbag te houden.

Het veiligheidsgordelsysteem omvat:

Als de veiligheidsgordel snel of met een ruk uit de gordeldoorvoeropening wordt getrokken, blokkeert de gordeloprolautomaat. De gordelband kan niet verder worden afgerold.

De gordelspanner trekt bij een ongeval de veiligheidsgordel zo ver aan, dat deze strak tegen het lichaam aan ligt. Hij trekt de inzittenden echter niet in de richting van de rugleuning terug.

De gordelspanner corrigeert bovendien niet een verkeerde zitpositie of het gordelverloop van een verkeerd omgegespte veiligheidsgordel.

Gordelkrachtbegrenzers reduceren bij een activering de gordelbelasting die op het lichaam van de inzittenden wordt uitgeoefend.

De gordelkrachtbegrenzers van de voorste zitplaatsen zijn op de frontairbags afgestemd, die een deel van de vertragingskrachten overnemen. Daardoor kan de belasting worden gereduceerd die tijdens een ongeval op de inzittenden inwerkt.

Aanwijzing 

Wanneer de passagiersstoel niet bezet is, de gordelslottong niet in het gordelslot van de passagiersstoel steken. Anders kunnen bij een ongeval naast de andere systemen ook de gordelspanner en de sidebag worden geactiveerd en moeten deze vervangen worden.

Zie ook:

KIA Picanto. Lamp bagageruimteverlichting vervangen
1. Met een platte schroevendraaier wrikt u de lenskap voorzichtig los van de lamparmatuur. 2. Trek de lamp recht naar buiten. 3. Steek een nieuwe lamp in de fitting. 4. Plaats de lipjes ...

Ford Ka+. Motor reinigen
N.B.: Vermijd wegens de verschillende materialen in de motorruimte het gebruik van chemische reinigingsproducten, agressieve oplosmiddelen, ontvetters of zure en alkalische producten di ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Belangrijke veiligheidsaanwijzingen
WAARSCHUWING Wanneer kinderen zonder toezicht in de auto achterblijven, kunnen deze: portieren openen en daardoor andere personen of verkeersdeelnemers in gev ...

Modellen: