Mercedes-Benz A-Klasse: Dakdragers - Opbergmogelijkheden - Beladen en nuttige informatie - Mercedes-Benz A-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz A-Klasse: Dakdragers

Belangrijke veiligheidsaanwijzingen

WAARSCHUWING Als het dak wordt beladen, wordt het zwaartepunt van het voertuig hoger en verandert het rijgedrag. Als de maximumdakbelasting wordt overschreden, worden de rij-eigenschappen en het stuur- en remgedrag sterk nadelig beïnvloed. Er bestaat gevaar voor ongevallen!

Beslist de maximumdakbelasting aanhouden en uw rijstijl aanpassen.

Aanwijzing 

Mercedes-Benz adviseert om alleen door Mercedes-Benz geteste en goedgekeurde dakdragers te gebruiken. Deze helpen om schade aan de auto te voorkomen.

De bagage zodanig op de dakdrager aanbrengen dat de auto ook tijdens het rijden niet kan worden beschadigd.

Controleren of, afhankelijk van de uitrusting van de auto, het panoramaschuifdak bij gemonteerde dakdragers volledig omhooggebracht en de achterklep volledig geopend kan worden.

 

De maximumdakbelasting vindt u in het hoofdstuk "Technische gegevens" .

Een ondeskundig bevestigde dakdrager of ondeskundige belading van het dak kan loskomen van de auto. Daarom beslist de montagehandleiding van de fabrikant van de dakdrager in acht nemen.

Informatie 

Auto's met panoramaschuifdak: Het panoramaschuifdak kan niet worden geopend als een dakdrager is gemonteerd. Om het interieur te ventileren, kan het panoramaschuifdak nog steeds omhoog worden gebracht.

Bij contact met een door Mercedes-Benz goedgekeurde dakdrager zakt het panoramaschuifdak iets, maar blijft aan de achterzijde in de kantelstand staan.

Dakdragers bevestigen

Dakdragers bevestigen

De afdekkingen voorzichtig in de richting van de pijl openen en omhoogklappen.

De dakdrager alleen bevestigen aan de bevestigingspunten die zich onder afdekkingen bevinden.

De montagehandleiding van de fabrikant opvolgen.

Zie ook:

Mercedes-Benz A-Klasse. Belangrijke veiligheidsaanwijzingen
WAARSCHUWING Verbrandingsmotoren stoten giftige uitlaatgassen uit, zoals koolmonoxide. Wanneer de achterklep als de motor draait geopend is, in het bijzonder tijdens het rijden, ...

KIA Picanto. Luchttoevoertoets
Deze wordt gebruikt om de stand BUITENLUCHT of de stand RECIRCULATIE te kiezen. Druk op de toets om de stand van de luchttoevoer te wijzigen. Stand toevoer recirculatielucht In de stand RE ...

Citroen C1. Eco-rijden
Door in de dagelijkse praktijk een aantal aanwijzingen op te volgen kunt u het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van uw auto verminderen. Maak optimaal gebruik van de versnellingsbak Als uw a ...

Modellen: