Hyundai i10: Positie van contactsleutel - Ontstekingssleutel (indien van toepassing) - Het besturen van uw voertuig - Hyundai i10 - InstructieboekjeHyundai i10: Positie van contactsleutel

Positie van contactsleutel

LOCK positie Het stuurwiel vergrendelt door middel van het stuurslot om diefstal te voorkomen.

De contactsleutel kan alleen verwijderd worden in de LOCK positie.

Wanneer de contactsleutel naar de LOCK positie moet worden gedraaid, moet de sleutel bij de ACC positie iets worden ingedrukt, hierna doordraaien naar de LOCK positie.

(Accessoire) Het stuurwiel is ontgrendeld en de meeste elektrische accessoires kunnen worden ingeschakeld.

AANDACHT Als het contactslot moeilijk in de stand ACC geplaatst kan worden, verdraai dan de sleutel en beweeg tegelijkertijd het stuur naar rechts en links om de spanning te verlagen.

AAN De waarschuwingslichten kunnen worden gecontroleerd voordat de motor start. Dit is de normale rijstand nadat de motor aanslaat.

Laat het contact niet in de AAN positie als de motor niet draait, dit om ontlading van de batterij te voorkomen.

START positie Draai het contact naar de START positie om de motor te starten. De schakelaar blijft in de AAN stand als u de sleutel los laat.

WAARSCHUWING - Contactslot
  • Draai het contact NOOIT naar de LOCK of ACC positie terwijl het voertuig in beweging is uitgezonderd in een noodsituatie. Hierdoor wordt de motor uitgeschakeld en verliezen stuur- en remsystemen hun voeding. Dit zou resulteren in verlies van de stuurcontrole en de remfunctie, wat een ongeval zou kunnen veroorzaken.
  • Voor het verlaten van de auto moet de auto altijd op de parkeerrem worden gezet. Als extra kan de auto in de 1e versnelling (Handgeschakelde versnellingsbak) of in P (Automatische versnellingsbak) en zet de motor af. Er kunnen zich onverwachte wagenbewegingen voordoen als deze voorzorgen niet worden genomen.
  • Probeer NOOIT de contactsleutel te bedienen of handelingen te doen door het stuurwiel terwijl het voertuig rijdt. De aanwezigheid van uw hand of arm in de zone zou verlies van controle over de wagen kunnen veroorzaken, of zou tot een ongeval of ernstige lichamelijke verwondingen en zelfs tot de dood kunnen leiden.
Zie ook:

Toyota Aygo. Als de auto vast komt te zitten
Voer de volgende procedures uit als de banden doorslippen of als de auto vastzit in modder, sneeuw, enz.: Zet de motor af. Activeer de parkeerrem en zet de selectiehendel in stand N. Verw ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Algemene aanwijzingen
Bij de volgende modellen is rijden met een aanhangwagen niet mogelijk: A 180 d BlueEFFICIENCY Edition A 250 Sport A 250 ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Adres invoeren
Multimediasysteem: Navi Navigatie selecteren. De kaart toont de actuele positie van de auto. De controller schuiven. ...

Modellen: