Citroen C1: Enkele rijadviezen - Rijden - Citroen C1 - InstructieboekjeCitroen C1: Enkele rijadviezen

Houd u altijd aan de verkeersregels en let onder alle omstandigheden goed op.

Richt uw aandacht op het verkeer en houd uw handen op het stuurwiel, zodat u snel kunt reageren op onverwachte situaties.

Las tijdens een lange rit om de twee uur een pauze in.

Rijd bij slecht weer defensief, rem eerder af en houd meer afstand tot uw voorligger.

Rijden op een overstroomde weg

Probeer het rijden over overstroomde wegen zo veel mogelijk te vermijden, want het water kan de motor, versnellingsbak en het elektrische systeem van uw auto ernstig beschadigen.

Bent u genoodzaakt over een overstroomd weggedeelte te rijden, doe dan het volgende:

Rijden op een overstroomde weg

Als u het overstroomde weggedeelte achter u hebt gelaten, rem dan, zodra de verkeerssituatie dat toelaat, meerdere keren licht af om de remschijven en remblokken te drogen.

Als u twijfels hebt over de staat van uw auto, neem dan contact op met het CITROËNnetwerk of een gekwalificeerde werkplaats

Belangrijk!

Rijd nooit met aangetrokken handrem - Kans op oververhitting en beschadiging van het remsysteem! Parkeer uw auto niet en zet uw auto niet met draaiende motor stil op een plaats waar brandbaar materiaal (droog gras, afgevallen blad, ...) in contact kan komen met het warme uitlaatsysteem - Kans op brand!

 

Laat de auto nooit onbewaakt met draaiende motor achter. Als u uw auto met draaiende motor moet verlaten, trek dan de handrem aan en zet de versnellingsbak in de neutraalstand of in de stand N, afhankelijk van het type versnellingsbak.

 

Laat de motor nooit draaien in een afgesloten ruimte zonder voldoende ventilatie: verbrandingsmotoren stoten giftige gassen uit, zoals koolmonoxide.

Kans op (dodelijke) vergiftiging. Onder bijzonder koude omstandigheden (temperaturen lager dan -23ºC) moet u de motor 4 minuten laten draaien alvorens weg te rijden. Dit is belangrijk voor de goede werking en de levensduur van de mechanische onderdelen van uw auto, zoals de motor en de versnellingsbak.

Zie ook:

KIA Picanto. FM-radiozender
FM-radiozenders worden met een hoge frequentie uitgezonden en volgen hierbij niet het aardoppervlak. Daarom ontstaat bij FM-radiozenders op een relatief korte afstand van de radiozender vervo ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Belangrijke veiligheidsaanwijzingen
WAARSCHUWING U kunt de controle over het voertuig verliezen als u tijdens het rijden: de chauffeursstoel, hoofdsteun, stuurkolom of spiegels instelt ...

Citroen C1. Onderhoudstips
Algemene adviezen voor wat betreft het onderhoud van uw auto vindt u in het garantie- en onderhoudsboekje Vouwdak Verwijder met een zachte borstel of een stofzuiger zoveel mogelijk vuil ...

Modellen: