Hyundai i10: Waarschuwingssysteem Voor Het Onbedoeld Verlaten (LDWS)<span lang= - Het besturen van uw voertuig - Hyundai i10 - Instructieboekje" border="0" align=right style="margin: 0px 3px 0 3px">Hyundai i10: Waarschuwingssysteem Voor Het Onbedoeld Verlaten (LDWS)

Hyundai i10 / Hyundai i10 - Instructieboekje / Het besturen van uw voertuig / Waarschuwingssysteem Voor Het Onbedoeld Verlaten (LDWS)

Waarschuwingssysteem Voor Het Onbedoeld Verlaten (LDWS)

Het systeem voor het onbedoeld verlaten van de rijbaan herkent de rijbaan met de sensor op de voorruit en waarschuwt u wanneer uw auto afwijkt van de rijbaan.

WAARSCHUWING Neem de volgende voorzorgsmaatregelen bij Waarschuwingssysteem Voor Het Onbedoeld Verlaten (LDWS):
  • Check ALTIJD de toestand van de wegen. Het LDWS zorgt er niet voor dat de auto van rijbaan verandert of op de rijbaan blijft.
  • Draai niet plots aan het stuurwiel als de LDWS waarschuwt dat uw auto de rijbaan verlaat.
  • Als de camera de rijbaan niet kan detecteren of als de snelheid van de auto geen 60 km/u (38 mph) overschrijdt, zal de LDWS niet in staat zijn om u te waarschuwen als de auto de rijbaan verlaat.
  • Als uw wagen uitgerust is met getint glas of andere soorten coating en accessoires op de voorruit, kan het zijn dat de LDWS niet goed werkt.
  • Zorg ervoor dat LDWS-camera niet in contact komt met water of vloeistof, dit kan de camera beschadigen.
  • Probeer de LDWS-onderdelen niet te verwijderen en bechadig de camera niet door een sterke impact.
  • Plaats geen voorwerpen die licht reflecteren op het dashboard.
  • De werking van de LDWS kan worden beïnvloed door verschillende factoren (inclusief de luchtverontreiniging).

    Het is de verantwoordelijkheid van de chauffeur om aandacht te besteden aan de weg en om de auto te allen tijde op de baan te houden.

  • Controleer altijd de wegcondities omdat het kan zijn dat u het waarschuwingssignaal niet hoort als gevolg van de audio en externe condities.
Zie ook:

Mercedes-Benz A-Klasse. Asbak vóór
Aanwijzing  Het opbergvak onder de asbak is niet hittebestendig. Voordat brandende sigaretten in de asbak worden gelegd, controleren of de asbak volledig vergrend ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Stoelbekleding van echt leder
Aanwijzing  Om het natuurlijk aanzicht van het leder te behouden, de volgende reinigingsaanwijzingen in acht nemen: Echt lederen bekleding voor ...

KIA Picanto. Controlelampje Elektronische stabiliteitscontrole (ESC) OFF (indien van toepassing)
Dit controlelampje gaat branden: Als het contact of de toets ENGINE START/STOP (motor starten/stoppen) in de stand ON (aan) wordt gezet. - Het lampje blijft ongeveer 3 seconden branden e ...

Modellen: