Hyundai i10: Sleepservice - Slepen - Wat te doen in noodgevallen - Hyundai i10 - InstructieboekjeHyundai i10: Sleepservice

Sleepservice

Indien afslepen van het voertuig nodig is, wordt aangeraden om contact op te nemen met een Erkend HYUNDAI Reparateur.

Let dat de juiste afsleepprocedures worden gevolgd om schade aan het voertuig te voorkomen. Het gebruik van wiel rolplaten of oprijwagen wordt aanbevolen.

Voor sleeprichtlijnen inzake aanhangwagens, raadpleeg "Het slepen van aanhangwagens" in sectie 5.

Het is mogelijk om het voertuig te slepen met de achterwielen op de grond (zonder rolplaten) en met de voorwielen van de grond af.

Als de wagen wordt afgesleept met de achterwielen op de grond moet gebruik gemaakt worden van een dolly op oprijplaten om de voorwiel vrij van de weg te houden.

Nooit de wagen afslepen met de voorwielen op de weg, dit kan schade opleveren aan de aandrijflijn.

Het is aan te bevelen gebruik te maken van een oprijwagen om de auto naar een Erkend HYUNDAI Reparateur te brengen.

Sleepservice

OPMERKING
  • Sleep het voertuig niet achterwaarts met de voorste wielen op de grond omdat dit schade kan aanrichten aan het voertuig.
  • Sleep niet met een takel-type uitrusting.

    Gebruik een wiel lift of flatbed afsleepwagen.

Bij het slepen van het voertuig in een noodtoestand zonder wiel rolplaten kan dit alleen als de auto is voorzien van een handgeschakelde versnellingsbak.

Houdt de volgende procedure aan:

1. Zet het contact in de ACC positie.

2. Plaats de versnellingspook in N (neutraal).

3. De parkeerrem wordt gelost.

OPMERKING Als de auto wordt gesleept met de versnellingspook in een versnelling zal dit schade aan de aandrijflijn veroorzaken.
Zie ook:

Mercedes-Benz A-Klasse. Verlichting
Dagrijlicht instellen De functie Dagverlichting kan alleen worden ingesteld als de motor is afgezet. Met of in het stuurwiel het menu Instell. selecte ...

Toyota Aygo. Plaats van reservewiel, krik en gereedschap
Sleepoog Krik Wielmoersleutel Reservewiel Gereedschapshouder WAARSCHUWING■Gebruik van de krik Neem de volgende voorzorgsmaatregelen in acht. Onjuist gebruik van de kri ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Dakdragers
Belangrijke veiligheidsaanwijzingen WAARSCHUWING Als het dak wordt beladen, wordt het zwaartepunt van het voertuig hoger en verandert het rijgedrag. Als de maximumdakbelastin ...

Modellen: